Două tiruri cu mobilier spitalicesc, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Două tiruri încărcate cu mobilier spitalicesc au ajuns joi la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aceasta este a patra donație pe care o clinică din Germania o face spitalului din Târgu Jiu în ultimii ani. Donația vine la timp pentru spitalul judeţean, care va folosi mobilierul pentru dotarea spațiului în care va funcţiona spitalizarea de o zi.

Paturi, noptiere, saltele, scaune, dar şi alte obiecte spitalicești au ajuns cu tirul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Mobilierul primit îl va înlocui pe cel actual din spital și este suficient chiar și pentru dotarea spitalizării de o zi, mai ales în condiţiile în care comisia de acreditare va vizita spitalul la începutul lunii iunie. ”Pentru a patra oară consecutiv, din Germania, de la Kliniken Helfen, am primit lucruri noi, lucruri bune care într-adevăr pentru spitalul județean erau de o necesitate reală. Avem un număr de 50 de paturi, noptiere, tărgi, ustensile care ne ajută foarte mult în activitatea noastră, lucruri pe care oricum ar fi trebuit să le cumpărăm. În primul rând vom dota compartimentele de spitalizare de o zi pe care abia le-am înființat și nu au încă mobilier, astfel încât cu ceea ce am primit acum le vom utila în mod corespunzător”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital.


Ca și în alți ani, intermediarul dintre spital și Kliniken Helfen din Germania a fost gorjeanul Cristi Tudor. Acesta spune că vor urma și alte ajutoare din partea nemților. ”Am făcut acest parteneriat, deja este al patrulea transport care vine special pentru spital. Vor urma și alte transporturi, în fiecare an, cel puțin unul pe an pentru că proiectul lor a devenit Spitalul 700 din Târgu Jiu, iar în momentul în care ei consideră că nu mai au cu ce să ajute ne vom îndrepta către un alt spital, tot din Gorj”, a spus Cristi Tudor, intermediarul relațiilor dintre spital și clinica din Germania. Ultima donație pe care au făcut-o nemții spitalului județean a avut loc în decembrie anul trecut.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: