Dreapta anti Băsescu?

Coalizarea dreptei în România, dar fără Traian Băsescu, este un proiect de care se făcea vorbire şi în campania electorală. Crin Antonescu, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu au început oficial discuţiile pe acest proiect a doua zi după alegerile europarlamentare. În România, există un oarecare echilibru între stânga şi dreapta. Scorul de 37% al alianţei conduse de PSD este considerat un semieşec chiar de către social-democraţi, dar comparându-l cu oricare dintre partidele de dreapta, a părut un succes. Dreapta este mult prea fărâmiţată în România, dar unită ar reprezenta un pericol pentru Ponta.

Proiectul care este construit acum de către cei trei lideri este „dreapta fără Băsescu”. Adică fără partidul creat de el în ultimul an de mandat, PMP. Un PMP umflat mediatic, dar care a făcut fâs, cu tot valul de trădări de la PDL. Elena Udrea s-a băgat ieri în seamă şi a spus că va susţine un candidat unic al dreptei. Doar că nu a întrebat-o nimeni şi nimeni nu vrea să compromită proiectul dreptei unite, asociindu-se cu ea.

Proiectul dreptei unite ar trebui să fie fără Băsescu, dar nu împotriva lui Băsescu. Chiar dacă Băsescu va fi împotriva unei drepte unite pe alte criterii decât cele stabilite de el. Dreapta are acum nevoie să funcţioneze ca o echipă, nu trasă de o locomotivă care să pună stăpânire pe proiect.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: