Drept la replică

Urmare articolului “A retrocedat terenul dar a tăiat livada moştenită de la Ceauşescu” care conţine foarte multe date care nu sunt reale, vă solicităm ca în aceleaşi condiţii de grafică şi aranjare în paginile cotidianului dvs. să publicaţi următorul material.

         Terenul în cauză a aparţinut autorului Udriştoiu V.S. Ion, tatăl lui Udriştoiu Vasile şi Dănău Eleonora, soţia lui Dănău Grigore. Pe o parte din acest teren, prin anii ’70, fosta unitate- Cooperativa Meşteşugărească a construit un imobil care actualmente se află în proprietatea S.C. CONSUMCOOP Băleşti.

         Prin acţiunea înregistrată pe rolul Judecătoriei Tg-Jiu în dosarul nr.8557/2003, reclamanta Dănău Eleonora a solicitat, în contradictoriu cu CONSUMCOOP Băleşti, Comisia Locală de aplicare a Legii nr.18/1991 Băleşti, primarul comunei şi Comisia Judeţeană Gorj pentru aplicarea Legii nr.18/1991, să se dispună anularea adeverinţei de proprietate nr.2489/28.12.1999 şi a procesului verbal de punere în posesie emise pârâtei CONSUMCOOP Băleşti pentru suprafaţa de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />0,3532 ha şi obligarea Comisiei Locale Băleşti să întocmească şi să înainteze documentaţia necesară eliberării titlului de proprietate pentru suprafaţa de 0,25 ha.

         Prin sentinţa civilă nr.8280/23.12.2003 a Judecătoriei Tg-Jiu, modificată prin decizia nr.421/08.07.2004 a Tribunalului Gorj (irevocabilă prin decizia nr.2048/2005 a Curţii de Apel Craiova) s-a constatat nulitatea parţială a adeverinţei nr.2489/1999 şi a procesului verbal de punere în posesie pentru suprafaţa de 360 m.p. (15m X 24m),  s-a constatat că reclamanta este îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 1537,5 m.p. şi a fost obligată Comisia Locală Băleşti să să o pună în posesie şi să înainteze documentaţia pentru eliberarea titlului de proprietate pentru suprafaţa de 1537,5 m.p. în pct. “La Biserică” cu învecinările din raportul de expertiză.

         Comisia Locală Băleşti s-a conformat acestor hotărâri judecătoreşti şi a emis titlul de proprietate nr.0010538/07.12.2004 în favoarea autorului Udriştoiu V.S. Ion cu moştenitori Udriştoiu Vasile şi Dănău Eleonora. După emiterea acestui titlu de proprietate, numita Dănău Eleonora a formulat acţiune la Judecătoria   Tg-Jiu (dosar nr.15733/2006 F) prin care a solicitat obligarea preşedintelui Comisiei Locale Băleşti să aducă la îndeplinire obligaţia prevăzută în sentinţa civilă nr.8280/23.12.2003 a Judecătoriei Tg-Jiu dar acţiunea a fost respinsă prin sentinţa civilă nr.366/23.01.2007.

         În ceea ce priveşte “fântâna” la care se face referire în articol, precizăm faptul că este vorba de puţul de apă forat în anul 2004 care face parte din sistemul public de alimentare cu apă potabilă a satelor Băleşti, Ceauru şi Tămăşeşti şi pentru care la vremea respectivă Udriştoiu Vasile şi-a dat acceptul pentru realizarea obiectivului amintit, acesta ocupând o suprafaţă foarte mică din terenul în cauză.

         La data de 27.05.2011, fără a deţine autorizaţie de construire eliberată în condiţiile legii, Dănău Grigore a montat un gard metalic cu care a împrejmuit terenul în cauză începând din DN 67 până în proprietatea S.C. CONSUMCOOP Băleşti.

         În urma verificărilor din teren, o comisie formată topografi şi inspectorul responsabil cu urbanismul din cadrul Primăriei Băleşti a constatat că respectivul gard nu respectă amplasamentul terenului înscris în titlul de proprietate, fiind deviat la partea de Sud cu 4 m faţă de amplasamentul menţionat, ocupând teren din domeniul public al comunei Băleşti.

         În urma acestor constatări, a fost întocmit procesul verbal de contravenţie nr.3/30.05.2011 prin care a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 1000 lei (minimul prevăzut de lege pentru fapta sa), şi  s-a dispus intrarea în legalitate dar nici până în prezent nu s-a conformat. Mai mult, a continuat, la sfârşitul lunii august, împrejmuirea lateral şi la stradă fără a deţine autorizaţie de construire intrând şi la stradă cu gardul 0,40 m în domeniul public al comunei Băleşti.

         În legătură cu tăierea pomilor, vă comunicăm că prin cererea înregistrată sub nr.8239/25.08.2011, Udriştoiu Vasile solicită defrişarea pomilor de pe terenul în cauză motivat de faptul că la preluarea de către C.A.P. terenul a avut categoria de folosinţă “arabil”şi doreşte să-l utilizeze în acest scop. În urma remăsurării suprafeţei de teren înscrisă în titlul de proprietate s-a constatat de către specialiştii noştri în topografie că toate cele 3 pluţi erau amplasate pe domeniul public al comunei Băleşti. 

Pe suprafaţa ocupată în mod abuziv de către Dănău Grigore prin montarea gardului mai sus amintit se aflau 3 pluţi cu o vechime considerabilă care prezentau un real pericol în caz de furtună şi s-a impus măsura tăierii acestora.

         Proiectul de modernizare a parcului prevede ca pe exterior, pe toate cele 4 laturi, să se monteze stâlpi fotovoltaici pentru iluminat care puteau fi puşi în pericol de căderea acestor pluţi în caz de vijelii puternice.

         Toate documentele la care am făcut referire în acest material pot fi observate oricând la sediul Primăriei comunei Bleşti de către persoanele interesate.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: