Drum distrus după terminarea celui mai lung pod din Gorj

Realizarea podului din Teleşti, care este cel mai mare din județul Gorj, având circa 100 de metri, a condus la efecte negative asupra părții carosabile a drumului comunal DC 95. După punerea în funcțiune a acestui pod tot traficul greu a fost preluat de drumul comunal, iar partea carosabilă, concepută pentru tranzitul autovehiculelor de mic tonaj, s-a distrus în nici o jumătate de an. Autoritățile locale vor monta restricții de tonaj ce vor fi valabile... pentru totdeauna.

Podul face legătura între satul Șomănești și restul comunei Telești. De la punerea sa în funcțiune, din toamna anului trecut, tot traficul greu care venea dinspre Rovinari pe varianta Câlnic a fost preluat de drumul comunal, care nu a fost conceput pentru a suporta trafic de mare tonaj. Astfel, în doar câteva luni partea carosabilă a fost distrusă, pe alocuri creându-se cratere imense, pe care autoritățile le-au acoperit cu straturi de balast ca să se poată circula cât de cât.

Reprezentanții primăriei spun că nu vor să mai permită accesul mașinilor de mare tonaj pe acest drum și de aici înainte și pentru asta vor monta restricții la ambele capete de drum. Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută. "Vom monta restricții de tonaj, maxim 7 tone. Drumul a fost afectat de mașinile de mare tonaj. Drumul de vine de la Rovinari și merge spre Târgu Jiu și este pe Câlnic, este județean și dă în cel național. Tronsonul acesta care este la noi în comună este drum comunal, iar la momentul când a fost făcut nu a fost conceput pentru traficul greu, de 40 de tone. Drumul este mai lejer, mai ușor, podul e altfel, acolo, pe Câlnic, e îngust, e curbă cam la 90 de grade, mai greu pentru mașinile mari. Vom pune aceste restricții și le vom menține definitiv. Trebuia să stopăm cumva, se distrugea cu totul drumul. Nu este normal ca mașinile de 40 de tone să circule pe drum comunal. Să circule pe județean, național, drumuri care sunt adresate traficului greu", a declarat Romulus Bîldea, primarul comunei Telești.

Autoritățile locale spun că au întocmit un proiect pentru reabilitarea drumului comunal și vor încerca să obțină finanțare din fonduri guvernamentale pentru realizarea lucrărilor. Primarul din Telești a precizat că până la obținerea finanțării, îl vor mai "cârpi" pe fonduri locale.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: