Drum nefinalizat, dar cu garanţia expirată

Situaţie fără precedent la Bengeşti Ciocadia! Drumul comunal care face legătura cu Albeni se degradează de la o zi la alta, asta în condiţiile în care lucrările de modernizare au fost executate în proporţie de 40% într-un interval de şase ani de la începerea lor. Primarul Victor Geogia este supărat că Guvernul nu-i alocă fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor. Edilul local spune că nu-i mai poate impune constructorului să facă reparaţii pe tronsonul deja asfaltat, din cauză că a expirat perioada de garanţie.

Primarul comunei Bengeşti Ciocadia a primit anul trecut doar 300.000 de lei pentru a continua lucrările pe DC 21, lucrări începute în urmă cu circa şase ani. Nici această sumă infimă nu a putut fi folosită pentru că a fost alocată la sfârşitul lunii noiembrie, iar vremea nefavorabilă nu a permis turnarea asfaltului. „Am primit doar 300.000 de lei şi ăştia în plină iarnă, la sfârşitul lunii noiembrie. Am fost nevoiţi să-i returnăm pentru că nu i-am putut folosi să turnăm asfalt până la sfârşitul lunii decembrie. Vremea nu ne-a permis acest lucru. Ne aşteptăm să ne cheme la Bucureşti luna viitoare să semnăm un act adiţional la contract. Dacă şi acum îmi vor da tot 300.000 de lei, nu voi semna nimic şi mă voi întoarce acasă fără nici un leu. Nu se poate aşa ceva, lucrarea e început din anul 2009, iar până acum au fost executate lucrări în proporţie de 40%. Proiectul de reabilitare a celor 6.5 km de drum are o valoare de 4,7 milioane de lei, iar în şase ani nu am primit decât 2,2 milioane de lei”, a declarat Victor Geogia, primarul de la Bengeşti Ciocadia.

Tronsonul pe care s-au executat lucrări de reabilitare se degradează de la o zi la alta. „Lucrările stagnează, iar drumul se degradează. Nu se respectă procedura şi termenele, iar acum eu nu pot merge la constructor să-i spun că s-au umflat anumite porţiuni pentru că el îmi spune că drumul are garanţie 5 ani, iar el lucrează de 6 ani. Mai este cam un kilometru de asfaltat, trebuie realizate 7 podeţe şi trebuie lărgite capetele drumului. Avem noroc că nu e circulaţie foarte mare pe acest drum pentru că altfel ar fi foarte multe accidente”, a precizat primarul Victor Geogia.

Autorităţile spun că nu au nici o şansă de a continua lucrările din bugetul local. „Dacă ne alocă doar câte 300.000 de lei pe an reabilităm un drum în 12-13 ani. Din bugetul local de anul acesta nu ne permitem să facem nici o lucrare. Bugetul este foarte mic, iar la capitolul drumuri nu am prevăzut nici un leu”, a menţionat primarul Geogia.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: