Drumarii se lasă aşteptaţi pe DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu

Primarul din Bumbeşti Jiu susţine că nu a văzut nici urmă de constructor pe DN 66, deşi licitaţia pentru refacerea celui mai distrus drum din România a fost adjudecată de câteva luni. Directorul secţiei Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, îl contrazice şi spune că „sunt activităţi continue pe drum şi pe organizare”. Cert este că joi va ajunge în zonă directorul general al CNADNR, Mircea Pop, care va face o verificare în zonă. Drumul este parcă blestemat, pentru că o altă firmă care a câştigat aceeaşi lucrare cu cinci ani în urmă a luat o parte din bani şi a dat bir cu fugiţii.

Mircea Pop, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), este aşteptat joi în Gorj. Deşi vizita sa era anunţată pentru astăzi, reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au apărut modificări în agenda de lucru a şefului CNADNR. „Directorul general al CNADNR şi-a amânat pentru joi vizita în judeţul Gorj. Reprezentanţii Companiei ne-au anunţat de faptul că au intervenit modificări în ultimul moment în agenda de lucru a domnului Mircea Pop”, a declarat Elvis Drăgoi, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Scopul vizitei lui Mircea Pop este acela de a verifica starea drumurilor naţionale care străbat judeţul. Potrivit autorităţilor judeţene, Mircea Pop va face un popas pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. De asemenea, şeful CNADNR va acorda o atenţie deosebită şi continuării lucrărilor pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România urmând să fie deschisă în această perioadă.

Se verifică lucrările neîncepute

Deşi autorităţile judeţului spun că şeful CNADNR va acorda o atenţie deosebită  lucrărilor de reabilitarea a drumului de la Sadu, până în momentul de faţă firma spaniolă, constructorul care a câştigat licitaţia, încă nu şi-a început activitatea. Autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu aşteaptă cu interes vizita lui Mircea Pop pentru a afla mai multe amănunte în legătură cu reabilitarea drumului, care de mai mulţi ani reprezintă coşmarul şoferilor. „Pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu nu a început nici un fel de lucrare. Nu am văzut nici un constructor prin zonă. Ştiu că trebuie să vină directorul general al CNADNR şi speră să aflăm mai multe amănunte după vizita dumnealui”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Edilul local este contrazis de Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj care spune că activitatea constructorului este foarte intensă. „Constructorul este la Gorj, sunt în activităţi continue pe drum şi pe organizare. Cert este că se va face drumul şi că nu vom mai putea spune că suntem zonă cu probleme”, a declarat Ion Tudor. Pe de altă parte, drumarul şef de la Gorj spune că lucrările de pregătire a drumului vor începe abia de săptămâna viitoare. „De săptămâna viitoare se vor începe activităţile de pregătire a drumului. Va fi o activitate intensă pentru câteva săptămâni. Vor fi excavatoare şi buldozere pe marginea drumului. Vor fi restricţii de circulaţie şi zone unde se va circula într-un singur sens”, a mai precizat Ion Tudor.   

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: