Drumul de la Sadu va fi reabilitat de o firmă din Piteşti

Ungurii au cesionat în sfârşit lucrările de reabilitare a DN 66. O firmă din Piteşti se va ocupa de modernizarea tronsonului Rovinari-Bumbeşti Jiu. Este vorba despre SC Argecom SA Piteşti care a semnat, joi, la Budapesta, contractul cu societatea Vegyepszer ZRT. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, Ion Dina, spune că Argecom este o firmă serioasă care deja din week-end a început să-şi aducă utilajele pentru a se apuca de treabă.

Societatea Vegyepszer ZRT Budapesta a cesionat lucrările de modernizare a DN 66 firmei SC Argecom SA Piteşti. Contractul a fost semnat joi la Budapesta, în acest fel evitându-se o nouă licitaţie care ar fi putut dura peste un an de zile. Conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj spune că societatea din Piteşti este o firmă serioasă deoarece încă din week-end a început să-şi aducă utilajele în Gorj. “SC Argecom Piteşti a bătut palma cu Vegyepszer ZRT, contractul fiind semnat joi, la Budapesta. Cesionarea lucrărilor a fost o iniţiativă foarte bună deoarece o nouă licitaţie ar fi complicat lucrurile. Eu cunosc personal firma din Piteşti pentru că are experienţă în domeniu. Cred că este o firmă serioasă, deoarece chiar din week-end a început să-şi aducă utilajele în Gorj. Sper că de această dată să nu mai fie probleme, iar constructorii să-şi respecte angajamentele”, a declarat Ion Dina, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Asfaltarea, imposibil de realizat curând

Chiar dacă lucrările de reabilitare a DN 66 au fost cesionate, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu nu va fi asfaltat până la sfârşitul anului. “După ce îşi aduce toate utilajele, societatea din Piteşti se va apuca de casete şi podeţe. Sunt de realizat cel puţin 14 poduri peste Jiu, cele mai multe în zonele Rovinari şi Vârţ. Durează aproximativ două luni până ce se obţin avizele de la mediu şi va fi amplasată staţia de asfaltare. Cred că asfaltarea drumului nu se va putea realiza până la sfârşitul anului în curs”, a mai precizat Ion Dina. În prezent, angajaţii firmei din Ungaria se ocupă de plombarea gropilor. Societatea Vegyepszer ZRT Budapesta a executat mai puţin de 5% din volumul lucrărilor ce trebuiau finalizate în urmă cu circa 2 ani. Pentru acestea ungurii au încasat mai bine de 4 milioane de euro.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: