Drumul prin Defileul Jiului, deschis până luni

Șoferii care în următoarele zile au drum spre Târgu Jiu sau Petroșani prin Defileul Jiului vor putea străbate distanța respectivă fără să mai fie nevoiți să aștepte cu orele la blocajele impuse pe parcursul zilei de muncitorii ce lucrează la modernizarea șoselei.

De azi și până la începutul săptămânii viitoare se ridică mare parte din restricțiile care sunt impuse în zonă de mai bine de un an de zile, doar vineri între 7.00 și 12.00 șoferii mai fiind nevoiți să aștepte până când muncitorii își vor face treaba. Cei aflați în trafic vor trebui să aștepte însă în continuare doar verdele de la nenumăratele semafoare care sunt presărate pe Defileu, timpul de parcurgere a șoselei ce străbate munții dublându-se din cauza acestora.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, spune că o alunecare de teren produsă în Valea Jiului, care îngreunează foarte mult circulația mașinilor dinspre Petroșani spre Transalpina, către Rânca și Vâlcea, face ca programul de lucru al muncitorilor de pe Defileul Jiului să fie mult diminuat. Astfel, pentru ca orașele din Valea Jiului să nu fie complet izolate de partea de sud a țării, autoritățile au stabilit ca muncitorii să mai lucreze doar vineri în programul menționat anterior, iar în rest, până luni dimineața, traficul să fie complet liber. Drumarii speră ca până luni să refacă în mare parte carosabilul afectat de alunecarea de teren produsă la Petroșani și, astfel, locuitorii de aici să aibă acces spre restul țării măcar folosindu-se de Transalpina, dacă Defileul Jiului e în mare parte închis.

În plus, azi și mâine muncitorii nu vor lucra deloc pe Defileul Jiului, sărbătoarea religioasă a Schimbării la Față fiind una care aduce în fiecare an mii de credincioși la Mănăstirea Lainici, lucru care este de așteptat și pentru azi.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: