Drumul Rovinari-Bumbeşti Jiu, încă un an pe mâna ungurilor

Reabilitarea drumul Rovinari-Bumbeşti Jiu a fost lăsată încă un an pe mâna ungurilor. De curând, firma VEGYESPSZER ZRT Budapesta a obţinut o prelungire, cu încă 300 de zile, a contractului ce trebuia să expire la sfârşitul acestui an. Acest lucru s-a întâmplat după ce cesionarea contractului firmei Eurovia a eşuat. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj spun că volumul lucrărilor este foarte mare comparativ cu valoarea contractului.

Firma VEGYESPSZER ZRT Budapesta, cea care trebuia să reabiliteze DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, a obţinut o prelungire a contractului cu încă 300 de zile, după ce cesionarea a eşuat. În mod normal, contractul expira la sfârşitul acestui an. Firma Eurovia care părea că obţinuse cesionarea contractului s-a răzgândit în momentul când a venit la faţa locului şi văzut volumul lucrărilor pe care le avea de finalizat. “Firma maghiară a obţinut o extensie de termen cu încă 300 de zile. Cesionarea contractului firmei Eurovia a eşuat după ce reprezentanţii săi au venit la faţa locului şi au văzut ce lucrări urmau a efectua”, a declarat Dumitru Leuştean, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Constructorii, neinteresaţi de modernizarea DN 66

Chiar dacă valoarea contractului este de 23, 5 milioane de euro, constructorii nu par a fi interesaţi de preluarea acestuia. “Cesionarea contractului firmei Eurovia a eşuat din cauză că preţul este prea mic comparativ cu volumul lucrărilor. Constructorii au de realizat foarte multe poduri şi podeţe care costă foarte mult. Din cele 23,5 milioane de euro au mai rămas circa 19,5 milioane de euro. Diferenţa de 4 milioane de euro a cheltuit-o firma maghiară pentru realizarea utilităţilor”, a mai precizat Dumitru Leuştean. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj speră ca firma VEGYESPSZER  ZRT Budapesta să reuşească să plombeze o parte din drum până la iarnă.

“Au plombat până acum circa 6600 mp şi au realizat semnalizarea verticală şi orizontală. Ar mai fi de plombat circa 40.000 mp. Am discutat cu ei pe cale amiabilă şi sperăm să vină să mai amenajeze o parte din drum”

Dumitru Leuştean, director Drumuri Naţionale Gorj       

                            

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: