Drumul spre mănăstirea Icoana va fi reabilitat cu bani de la CNI

Drumul care duce la Mănăstirea Icoana din comuna Crasna va intra în reabilitare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI). Acesta a fost afectat în toamna anului trecut de o viitură și a fost prins la finanțare pe lucrări de primă urgență din cauza calamităților naturale.

Drumul de nici un kilometru a fost distrus în luna octombrie a anului trecut de o viitură. Atunci autoritățile locale din Crasna, împreună cu o echipă mixtă constituită la nivelul Prefecturi Gorj, s-au deplasat în teren și în urma verificărilor s-a constat că drumul a cedat din cauza viiturii.
A fost întocmit un dosar care s-a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru lucrări de primă urgență și, la mai bine de o jumătatea de an de la eveniment, se pare că au fost alocați banii necesari pentru reabilitarea drumului.
”Noi am depus la CNI toată documentația care ne-a fost solicitată și acum urmează ca lucrarea să fie scoasă la licitație. În zonă sunt două pârăiașe, în luna octombrie a plouat abundent și nivelul lor a crescut, podețele au cedat și drumul efectiv s-a rupt. Noi am reușit să reparăm cât s-a putut acolo, ca să nu restricționăm accesul credincioșilor la mănăstire, dar este nevoie să refacem cele două podețe și să asfaltăm drumul care are o jumătate de kilometru, de la drumul principal la mănăstire. Nu puteam să lăsăm așa pentru că aici vin foarte mulți credincioși mai ales în week-end și la sărbători. De Paște aici au fost peste 1.000 de oameni”, a declarat Gheorghe Sandală, viceprimarul din Crasna.
Compania Națională de Investiții a alocat pentru refacerea acestui drum aproximativ 800.000 de lei.

Vizualizări: 1,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: