DSP nu mai are vaccin, oamenii nu se mai imunizează

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj va primi săptămâna aceasta 15.000 de doze de vaccin pentru imunizarea populaţiei dar şi pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Centrul de vaccinare înfiinţat la Secţia de Boli Infecţioase funcţionează deşi, numărul gorjenilor care vor să se vaccineze scade de la o zi la alta.

DSP a solicitat dozele încă de la începutul săptămânii trecute.„În prezent noi nu mai avem vaccin. Am făcut comandă la Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută şi aşteptăm acum să vină dozele până la sfârşitul săptămânii. Până la sfârşitul lunii va veni şi vaccinul pentru copii însă nu ştim câte doze vor veni în Gorj. Ştim că vaccinul se face la medicii de familie sau şcolari numai cu acordul scris al copilului care va fi imunizat”, a declarat Elena Piţian.

La centrul de vaccinare înfiinţat la Secţia de Boli Infecţioase s-au imunizat până acum aproximativ 190 de gorjeni atât asiguraţi cât şi neasiguraţi. Dacă în capitală s-au închis centrele de vaccinare pentru că nu a mai fost cerere pentru vaccinare, la nivelul judeţului Gorj centrul încă mai funcţionează chiar dacă numărul celor care vor să se imunizeze este mai mic de la o zi la alta. „ În primele zile când s-a deschis centrul au venit foarte mulţi să se vaccineze, atât persoane asigurate dar şi neasigurate şi i-am vaccinat pe toţi însă în ultimele zile numărul celor care au venit a scăzut. Noi sperăm ca oamenii să conştientizeze importanţa acestui vaccin şi să vină să se imunizeze”, susţine Luminiţa Manea, medic în ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: