DSV Gorj se luptă pentru clădirea în care îşi are sediul

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă a fost prezent ieri la Autoritatea Naţională pentru a găsi soluţii de extindere a sediului chiar în clădirea în care îşi desfăşoară activitatea acum. Potrivit directorului, în etajul doi al clădirii îşi desfăşoară activitatea doar trei angajaţi ai Inspectoratului Teritorial pentru Controlul Seminţelor Craiova în timp ce DSVSA Gorj deţine doar parterul clădirii.

Clădirea în care funcţionează DSV Gorj aparţine Ministerului Agriculturii însă în prezent la etajul doi al clădirii îşi desfăşoară activitatea doar trei persoane din cadrul Inspectoratului Teritorial de Control al Seminţelor Craiova. Potrivit directorului Ion Iliuţă, instituţia respectivă şi-a cam restrâns activitatea şi nu este tocmai potrivit ca doar trei angajaţi să beneficieze de un etaj întreg în timp ce angajaţii săi, 40 la număr, să se înghesuie pe 140 de metri pătraţi. „Am mers la Autoritatea Naţională pentru a găsii nişte soluţii să lărgim spaţiul. Clădirea în care funcţionăm acum este a Ministerului Agriculturii şi nu îşi poate schimba utilitatea decât prin hotărâre de guvern. Am considerat că trebuie să intervin mai ales pentru colegii mei care nu prea au spaţiu să-şi desfăşoare activitatea la birou”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

Directorul Iliuţă speră ca va găsi înţelegere la Autoritatea Naţională cu atât mai mult cu cât construirea unui alt sediu implică eforturi financiare greu de suportat. „Eu cred că Autoritatea Naţională va lua în considerare că este mai greu să construieşti. Trebuie să găsim soluţii, ei ne-au dat parterul prin hotărâre de guvern dar noi mai avem nevoie de spaţiu”, a adăugat Ion Iliuţă.

În schimb, reprezentanta Inspectoratului Teritorial de Control al Seminţelor Craiova spune că nici nu poate fi vorba de o cedare de spaţiu indiferent de numărul angajaţilor. „Da, suntem trei angajaţi pentru că noi aparţinem de Dolj însă clădirea este a noastră, avem intabulare, nu este nici un fel de problemă. Noi le-am dat parterul prin hotărâre de guvern, mai mult nu ştiu, nici noi nu avem alt sediu unde să ne mutăm”, a declarat Virginia Tomoiu, managerul Inspectoratului Teritorial de Control al Seminţelor Craiova.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: