Duel oltenesc la Piteşti

Calificată în optimile de finală ale Cupei României, echipa de fotbal din Târgu Jiu are şansa de a accede din nou în sferturile de finală dacă va trece de Universitatea Craiova. Pandurii vor juca meciul de cupă la Piteşti cu cea de-a doua formaţie olteană rămasă în competiţie, Universitatea fiind echipa favorită însă în acest moment, atât prin prisma evoluţiei bune din campionat cât şi a locului din clasament. Pandurii a avut totuşi evoluţii bune de la venirea lui Sorin Cârţu, mai puţin ultimele două etape când echipa s-a confruntat cu probleme de lot.

Lotul pentru meciul cu Universitatea include 19 jucători, toţi cei care mai erau disponibili acum la Pandurii, restul fiind accidentaţi sau nerefăcuţi Antrenorul Sorin Cârţu a deplasat întregul lot la Piteşti, acolo unde se va disputa partida încă de marţi, având  ieri programat şi un antrenament pe un teren din localitate. Din lot lipsesc doar accidentaţii Păcurar, Vasilache, Tremonti, Mândrean şi Tilincă, precum şi cei aflaţi la recuperare, Liviu Mihai şi Arrieta.

Craiova e teoretic favorită

Atât ca evoluţie în ultima perioadă, cât şi ca rezultate şi poziţie în clasament, Universitatea porneşte ca favorită la acest joc. Preşedintele clubului gorjean recunoaşte că acest aspect poate fi benefic echipei sale, afirmând în glumă că dezamăgirea nu va fi mare dacă Pandurii va pierde: „E foarte bine că plecăm cu şansa a doua, înseamnă că nu vor fi dezamăgiri după acest meci dacă vom pierde. Vor fi doar bucurii în caz că ne vom califica. Având în vedere şi poziţia din clasament şi faptul că acum ne-au bătut în campionat aşa este, sunt favoriţi. Dar sper să nu fie o simetrie cu ce s-a întâmplat anul trecut, când şi noi am bătut cu 2-0 în campionat şi cu 1-0 în cupă şi ca lucrurile să se schimbe acum.  Situaţia din clasament şi forma pe care o arată Craiova demonstrează că sunt într-o perioadă bună”.

Marin Condescu a precizat că nici Pandurii nu este într-o criză de formă, dând ca exemplu rezultatele din campionat şi cupă de la preluarea echipei de către antrenorul Cârţu: „Nici Pandurii nu trec printr-o perioadă rea, pentru că de când a venit Sorin Cârţu la echipă lucrurile merg pe drumul cel bun. Avem patru victorii cu el pe bancă, doar un meci pierdut şi două rezultate de egalitate. Jucătorii ar putea să profite de forma bună pe care o au dar să fie convinşi că au o şansă pentru că eu cred că avem şansa noastră”. Preşedintele a mai precizat că jucătorii nu vor avea prime la calificare în caz că se va reuşi acest lucru.

Relaţii normale  cu Universitatea

După ce ani la rând orice confruntare între Pandurii şi Universitatea era una aducătoare de scandaluri mediatice, anul acesta lucrurile s-au schimbat mult în bine. Preşedintele de la Pandurii consideră că relaţiile cu Universitatea Craiova sunt aşa cum au fost mereu din partea clubului gorjean: „Relaţiile cu Craiova au fost mereu normale din partea noastră. Nu am făcut noi declaraţii agresive vreodată. Dacă am răspuns, am răspuns unor afirmaţii dar în nici un caz nu am provocat niciodată vreun scandal. Poate acum s-au convins şi cei de acolo că de la Pandurii nu le-a dorit nimeni niciodată răul şi acesta e un lucru bun”.

Oficialii de la Universitatea au afirmat înaintea acestui joc că pentru echipa din Craiova este mai important jocul din Cupa României, decât cel din campionat. Preşedintele Condescu este convins că nu este aşa şi că s-a spus acest lucru, doar pentru că meciul următor e cel mai important: „Nu cred că pentru Craiova e mai important meciul de cupă decât cel din campionat. Nu poţi să gândeşti că dacă eşti pe locul trei, nu te mai interesează decât cupa. E clar că poziţia pe care este acum Universitatea vrea să o conserve şi urmează pentru ei două meciuri cu Rapid şi Steaua  dificile, dar eu cred că vor reuşi să se menţină acolo. Cel mai important meci e normal că e şi pentru ei cel care urmează iar pentru ei e cel de cupă de aceea au spus că este cel mai important.” În ceea ce priveşte echipa sa, oficialul de la Pandurii a precizat că ar fi abordat mai relaxat partida dacă ar fi obţinut victoria în meciul cu Gloria: „Dacă şi noi am fi reuşit o victorie cu Gloria şi situaţia noastră era mult mai uşoară dar e clar că aşa la noi se gândesc foarte mulţi la meciul cu Farul de la Constanţa. Dar eu sper să le putem câştiga pe amândouă sau măcar să ne calificam în cupă şi la Farul să nu pierdem”.

Meciul cu Universitatea este programat de la ora 20:30 pe terenul din Piteşti, echipa din Târgu Jiu urmând să plece apoi direct la Bucureşti.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: