Dumitru Călugăru, bursă de merit olimpic internaţional

A adus pentru judeţul Gorj, şi mai ales pentru România, numeroase medalii de aur şi argint de la toate olimpiadele şi competiţiile la care a participat, iar acum meritele îi sunt răsplătite. Vorbim de Dumitru Călugăru, elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care se află pe lista beneficiarilor de bursă de merit olimpic internaţional.

Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie ce a avut loc în luna iulie la Hanoi în Vietnam, dar şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie D.I. Mendeleev ce s-a desfăşurat în luna mai a acestui an în Rusia. Aceste rezultate i-au asigurat un loc pe lista de beneficiari ai bursei de merit olimpic internaţional. Elevul de aur al judeţului Gorj spune că banii aceştia sunt bineveniţi, însă nu pentru asta s-a prezentat la aceste competiţii. „Primesc pentru fiecare medalie o anumită sumă de bani. Pentru medalia de aur primesc lunar salariul minim brut pe economie, iar pentru medalia de argint 75%. E o sumă de bani, mă ajută, dar nu pentru asta am participat la olimpiade”, a declarat Dumitru Călugăru.

Dumitru Călugăru a primit în vara acestui an titlul de „Gorjeanul anului” din partea autorităţilor judeţene, ca urmare a rezultatelor obţinute la olimpiadele internaţionale.

La nivelul întregii ţări alţi 144 de elevi beneficiază de bursă de merit olimpic internaţional.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: