După 7 ani de muncă, renunţă la decoraţiunile de sărbători

Paula Poienaru este unul dintre meşteşugarii care şi-au expus marfa în centrul oraşului. Ea confecţionează decoraţiuni pentru sărbători de 7 ani, însă este hotărâtă să renunţe la această activitate din cauză că munca sa nu este răsplătită din punct de vedere al banilor.

„Târgu Jiul nu este oraşul pentru a face aşa ceva. Aici se pot vinde pe stradă doar kitch-uri cumpărate din Bucureşti. Voi expune la Târgul Meşteşugarilor 800-900 de piese, însă acesta va fi ultimul an în care voi mai confecţiona manual obiecte de iarnă. Nu se merită din punct de vedere financiar. Un suport de lumânări îl vând cu 20 lei iar pentru a-l confecţiona îmi trebuie foarte multă răbdare şi materiale. Coroniţele din brad au preţuri cuprinse între 60-120 lei, însă se vând foarte greu. Cel mai bine se vând, în această perioadă botiţele şi toiegelele care costă 4-5 lei. Eu am vândut prima în oraş nuieluşe. Aveam modele mult mai sofisticate dar le-am scos pentru că nu erau rentabile”, a declarat Paula Poienaru.

63 lei taxa unei căsuţe

Comercianţii care şi-au închiriat o căsuţă plătesc 63 de lei pe zi, iar cei care îşi vor amplasa cort sau masă vor plăti 7 lei/ mp. “În centru sunt doar 18 căsuţe însă cei care doresc să-şi suplimenteze veniturile comercializând obiecte de iarnă pot să-şi amplaseze corturi sau mese. Târgul de Moş Nicolae este deschis până pe 7 decembrie, iar în perioada 17-21 decembrie se va deschide Târgul de Crăciun”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: