După doi ani, directorul de la Roşiuţa dă în gât 300 de mineri

Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, i-a mărturisit directorului general Laurenţiu Ciurel, la aproape doi ani de la numirea sa în fruntea unităţii din Motru, că în primele zile de şef a aflat că nu veneau la serviciu circa 300 de persoane!!! Evident, despre proxenetul pontat, directorul Ghiga nu ştie nimic, potrivit unor declaraţii ale sale.

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, directorul general executiv al CE Oltenia, directorul Ghiga a făcut această afirmaţie acum câteva zile, în plin scandal al pontajelor fictive de la Cariera Roşiuţa, şi la doi ani de la numirea sa pe post. „Mi-a spus directorul de la Roşiuţa, aseară (n.red- luni seara), că în momentul în care a ajuns acolo (n.red- şef la Cariera Roşiuţa) a constat că nu-i vin 300 de oameni din 1400-1500 de oameni. Şi ştiu că omul acesta spune drept. Şi acum sunt de ordinul zecilor. Şi aflăm de la poliţie că oameni care au luat amenzi de radar prin Constanţa erau pontaţi...“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Chiar şi aşa, Ciurel pare că nu vede o problemă în întârzierea cu care a aflat despre chiulangiii de la Motru. Ba mai mult, el aşteaptă ca salariaţii să-şi toarne colegii la şefi. „Problema este ca lucrul asta să nu fie tolerat. Atâta timp cât colegii lui văd de ani de zile că nu vin la serviciu şi nu fac nimic… De şefi probabil că-şi luau ceva de acolo de la el... Înseamnă că nu-i interesează locul de muncă. Dacă văd că se fură cărbune şi nu spun, că se fură ulei şi nu spun, că se fură fier...“, a mai spus directorul general la TV Sud.

ANCHETĂ

Trei angajaţi de la Roşiuţa, Constantin Berescu, Constantin Cojocaru şi Stelian Vintilă, au fost daţi afară după ce s-a descoperit fie că nu veneau la serviciu, dar erau pontaţi, fie că puneau prezent persoane care nu dădeau prin carieră. Ancheta a început după ce DIICOT l-a reţinut pe Benoni Bejinaru, suspectat de proxenetism, care figura prezent în cartea de pontaj, dar nu trecuse pe la serviciu de ani de zile.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: