E bătaie mare pe ultimul loc care duce în Cupă !

Handbaliştii Energiei vor duce o luptă la cuţite pentru a prinde locul 8, ultimul care asigură prezenţa la turneul final al Cupei României. Victoria cu CSM Bucureşti nu e suficientă. Gorjenii mai au nevoie de cel puţin 3 puncte din ultimele 3 runde pentru a lua faţa bucureştenilor.

CSM-ul pare favorită la locul 8. Bucureştenii au un meci aparent abordabil acasă cu CSM Ploieşti în timp ce Energia joacă cu 3 echipe tari în ultimele etape, Reşiţa, Turda şi Odorhei.

Luptă pe muchie de cuţit !

Energia era obligată să bată CSM Bucureşti altfel îşi lua adio de la obiectiv. Elevii lui Andrieş s-au impus greu cu 27-25 şi au rămas în cursa pentru un loc de Cupa României. Energia nu e însă deloc favorită. Are cu un punct mai puţin decât CSM Bucureşti şi un program mai greu până la finele sezonului. Gorjenii ţin neapărat să ajungă însă la turneul final al Cupei, cu gândul şi la performanţa din urmă cu 2 ani când au jucat finala cu HCM Constanţa şi au obţinut biletele pentru Cupa Cupelor. „Locul 8 cred că se joacă. Dacă noi câștigam, îl aveam asigurat. O să avem pauza asta să mai îmbunătățim jocul în atac și meciul cu Ploiești de acasă, eu unul nu vreau să-l pierd pentru că sunt mai multe discuții din afară care m-au deranjat”, a declarat antrenorul CSM-ului, Ion Mocanu. „Dacă mi se lua tensiunea în finalul jocului cred că se dădea tensiometru peste cap. Jocul, clar, mă nemulțumește. Dar, până la urmă bine că am bătut. Cea mai mare satisfacție sunt cele două puncte. Trebuie să batem Turda acasă și să mai culegem un punct în deplasare ca să prindem acest loc 8”, a spus şi Andrieş care avut un schimb amuzant de replici cu prietenul Mocanu:

Andrieş: „Să batem Turda şi să mai luăm un punct ca să trecem de CSM...”

Mocanu: „Asta ar însemna ca noi să nu câştigăm cu Ploieşti...”

Andrieş: „Nu neapărat. Puteţi câştiga, dar dacă noi luăm 3 puncte terminăm la egalitate cu voi şi vă depăşim la rezultatele directe pentru că v-am bătut de două ori” (n.r. râde).

Program Energia: Reşiţa (deplasare), Turda (acasă) şi Odorhei (d).

Program CSM: Ploieşti (a), Bacău (d), Suceava (a).

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: