E oficial! Sediul CE Oltenia va fi la Turceni!

Ministerul Economiei a transmis ieri un comunicat de presă prin care a anunţat că noul complex energetic Oltenia va avea sediul la Turceni. CE Oltenia va cuprinde complexurile Turceni, Craiova şi Rovinari, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul promite că noua companie va fi funcţională începând din luna mai.

Miercuri, Consiliile de Administraţie ale celor patru companii care vor forma CE Oltenia au votat miercuri înfiinţarea noii companii.

"Prin această aprobare, în consens cu poziţia tuturor factorilor responsabili (Guvernul României, Consiliul Concurenţei, acţionariat, organizaţii sindicale etc) şi în conformitate cu prevederile legale, Consiliile de Administraţie ale societăţilor implicate asigură înfiinţarea şi funcţionarea S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. începând din luna mai 2012", potrivit unui comunicat al ministerului.

Sediul la Gorj

"Ţinând cont de aspectele legate de funcţionarea operativă dar şi de optimizarea activităţii de coordonare şi conducere administrativă, sediul S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. va fi în judetul Gorj, în cadrul actualului Complex Energetic Turceni", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului spun că înfiinţarea noii societăţi va contribui la consolidarea securităţii energetice a României şi creşterea siguranţei în alimentarea consumatorilor finali; dezvoltarea durabilă atât la nivel naţional dar şi la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia; susţinerea lucrărilor de investiţii aflate în derulare în cadrul societăţilor componente, care sunt de circa un miliard de euro, din care 500 de milioane de investiţii de mediu şi 300 de milioane de euro investiţii necesare în activitatea minieră.

Totodată, comunicatul ministerului mai aminteşte şi intenţia de realizare, pe termen mediu, a unor noi capacităţi de producere a energiei pe bază de lignit, care să utilizeze cele mai avansate tehnologii disponibile.

LOCUL DOI

Noua companie va grupa circa 30% din piaţa de producere a energiei şi aproape toate rezervele de lignit. După Hidroelectrica, CE Oltenia va fi al doilea mare producător de energie din ţară.

VÂNZARE

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FMI, ministerul va scoate la vânzare pachetele majoritare de acţiuni la cele două noi complexuri energetice.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: