Echipa de baschet Energia a retrogradat

Energia Târgu-Jiu a pierdut pe terenul echipei Dinamo Bucureşti. Gazdele s-au impus cu scorul de 85-65, în ultimul meci din Grupa 7-12. În urma acestui rezultat, Energia a retrogradat.
Energia nu se putea salva nici dacă ar fi câştigat acest meci pentru că BCM U Piteşti a câştigat meciul de acasă cu Timişoara, scor 84-57. Într-un alt meci din Grupa 7-12, Phoenix Galaţi a dispus de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 105-98.
La capătul a opt sezoane petrecute pe prima scenă a baschetului românesc, Energia se vede nevoită să ia drumul ligii secunde. Asta după ce echipa de baschet a fost medaliată cu bronz în Liga Națională, câștigătoare a Cupei României și finalistă a Supercupei. O echipă care a cucerit medalia de bronz în EuroChallenge și care în acest an a ajuns din nou în fazele superioare ale unei competiții europene, în speță în optimile FIBA Europe Cup. Tăierea finanţării din partea Complexului Energetic Oltenia a adus însă sfârşitul unei poveşti sportive cu mii de fani în rândul tinerilor.
Şansa Energiei de a continua şi în stagiunea viitoare în elita baschetului românesc stă la mâna preşedinţilor care peste câteva zile, la Final 4-ul de la Oradea, vor stabili dacă Liga Naţională va rămâne în actuala formulă, de 12 echipe, sau va fi extinsă, caz în care Energia va rămâne în primul eşalon. (A.A.)

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: