Echipă din Liga 3, exclusă oficial de FRF

Povestea de 9 ani a celor de la ACS Poli Timişoara e aproape de finalul previzibil, echipa dispărând din punct de vedere sportiv. Liga2.ro a anunţat că echipa a fost exclusă din Liga 3, în ciuda anunțurilor sale privind situația echipei.

ACS Poli a anunțat că nu se putea prezenta la primul meci din acest sezon de Liga 3, cu Pobeda Star Bisnov. Era și firesc, deoarece toți jucătorii legitimați fuseseră împrumutați sau lăsați liberi, iar din pricina interdicței FIFA de transferuri clubul nu poate legitima pe nimeni. A urmat o amânare a meciului cu Frontiera Curtici, la care, evident, clubul nu s-a putut prezenta. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat sancțiunea previzibilă: ”Admite sesizarea Departamentului Competiții FRF În baza art. 79/1 și 2 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționarea cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Frontiera 2004 Curtici) și i se aplică penalizate sportivă de 2000 lei În baza art. 79/14/1 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, se arată pe site-ul FRF.

Pobeda și Frontiera nu apar în clasament cu victorii cu 3-0, deoarece rezultatele la ”masa verde” oricum sunt anulate după excluderea echipei cu care nu au mai jucat. Seria a 8-a a Ligii 3, din care făcea parte ACS Poli, va continua cu o echipă în minus, 9. După trei etape, liderul acestei serii este CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care este singura cu punctaj maxim după trei jocuri.

ACS Poli nu poate începe însă nici în Liga a VI-a un sezon, pentru că, pe lângă faptul că nu are jucători, competiția a și început deja în Timiș.

Vizualizări: 2,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: