Ecograf nou la Centrul de Sănătate din Logreşti

Centrul de Sănătate din comuna Târgu Logreşti a fost renovat şi dotat la standarde europene. De puţin timp, unitatea spitalicească din Logreşti vine în sprijinul cetăţenilor cu investigaţii mult mai complexe, primăria reuşind să achiziţioneze din fonduri proprii un ecograf nou. Şefa centrului de sănătate din Logreşti, Adriana Colţescu, a precizat că aparatul era extrem de necesar pentru stabilirea unui diagnostic corect şi este foarte util pacienţilor care trec pragul unităţii spitaliceşti. Primarul comunei, Ion Băluţă, a spus că investiţiile la Centrul de Sănătate vor continua şi în perioada următoare, astfel încât în august să primească acreditarea.

Veşti bune pentru cetăţenii din Logreşti, dar şi din comunele învecinate. Centrul de Sănătate din localitate dispune de un ecograf nou pe care medicii îl vor folosi pentru stabilirea unui diagnostic corect. Primăria a alocat 40.000 de lei pentru achiziţionarea acestui aparat medical. „Conducerea centrului a făcut această solicitare şi, fiind vorba de sănătatea oamenilor, am dispus alocarea acestei sume de bani pentru achiziţionarea ecografului. Noi am fost întotdeauna prompţi când a fost vorba de dotarea unităţii, de altfel am schimbat tot acoperişul, am reabilitat termic clădirea, am montat centrală termică, am făcut reabilitări interioare, gresie, faianţă, instalaţia electrică, dotare mobilier, dotare cu aparatură electrocasnică, toate pe bugetul local”, a spus primarul din Logreşti, Ion Băluţă. Acesta a precizat că dotările nu se vor opri aici şi Consiliul Local va aproba bani şi pentru altă aparatură medicală, cum ar fi un monitor funcţii vitale.

Şefa centrului de sănătate, Adriana Colţescu, a vorbit despre importanţa acestui ecograf pentru comunitatea locală din Logreşti şi nu numai. „Un ecograf este întotdeauna util într-o unitate spitalicească, putem în acest fel să prevenim şi alte boli. Eu sunt medic specialist medicină internă şi ştiu cât de importantă este o ecografie în stabilirea unui diagnostic corect. Domnul primar a răspuns prompt solicitărilor noastre de fiecare dată şi sperăm să ne sprijine în continuare în vederea obţinerii acreditării. În acest centru putem face radiografii, electroencefalograme şi analize de laborator minore. Tot ce nu se poate trata la noi trimitem mai departe către spital”, a spus Adriana Colţescu.

Personal medical

Cât priveşte personalul din cadrul centrului, acesta funcţionează cu un şef de secţie, un asistent şef, patru asistente, o infirmieră, o bucătăreasă, un magaziner şi un fochist. Centrul de Sănătate din Logreşti este subordonat din punct de vedere medical Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti care asigură salariile, medicamentele şi alimentele centrului. Tuturor pacienţilor internaţi în această unitate li se efectuează ecografii, iar ceilalţi cetăţeni pot beneficia de această investigaţie doar în baza unei trimiteri de la medicul de familie şi a cardului de sănătate.

Centrul de Sănătate Logreşti are în prezent 10 paturi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, distribuite în patru saloane. În trecut, spitalul din Logreşti funcţiona într-un conac boieresc al colonelului Săvoiu, ruinele acestui conac mai fiind încă prezente în spatele actualului centru. Conacul a fost revendicat de urmaşii boierului astfel că primăria a fost nevoită să construiască un sediu nou pentru spital încă din anii 90.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: