Edilitara, firma primăriei, angajează muncitori necalificaţi

Societatea Edilitara, fosta Direcţie de Servicii Comunale, va angaja 15 muncitori necalificaţi pentru salubritate şi spaţii verzi. La sfârşitul lunii decembrie, cei 467 de salariaţi au încheiat contractul colectiv de muncă fără modificări salariale. Remuneraţia lunară a unui muncitor necalificat este de 670 de lei la care se adaugă bonuri valorice.

Societatea Edilitara se confruntă cu un deficit de personal. Datorită volumului mare de muncă cei 467 de angajaţi primesc cu greu chiar şi zilele de repaus săptămânal. Din acest motiv, conducerea societăţii se gândeşte să mai angajeze încă 15 muncitori necalificaţi pentru salubritate şi spaţii verzi. “În Consiliul de Administraţie se va pune problema angajării a 15 muncitori necalificaţi pentru salubritate şi spaţii verzi. Din cauza că nu se mai dau ore suplimentare este foarte greu să acord oamenilor chiar şi repausul săptămânal. Ne descurcăm foarte greu, însă sub nici o formă nu vom angaja personal neproductiv”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

670 lei, salariul unui muncitor necalificat

Foştii angajaţi ai Direcţiei de Servicii Comunale au încheiat contractul colectiv de muncă cu Edilitara la sfârşitul lunii decembrie. Potrivit acestuia, şi în anul 2011 se vor păstra salariile la acelaşi nivel ca anul trecut. Astfel, un muncitor necalificat va primi un salariu de 670 de lei la care se adaugă 20-21 de tichete de masă, în funcţie de numărul zilelor lucrătoare. “Contractul colectiv de muncă s-a încheiat la sfârşitul lunii decembrie, fără majorării salariale”, a precizat Alexandru Zaharia. Societatea Edilitara a încheiat anul 2010 cu un profit de 400 milioane de lei vechi. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: