Electrificarea satului de vacanţă din Polovragi, blocată

Un proiect de mare importanţă turistică şi economică pentru județul Gorj este blocat din cauza lipsei de fonduri. Este vorba de electrificarea satului de vacanță din comuna Polovragi. Primarul Ștefan Făsuescu spune că nu a mai primit nici măcar un leu pentru continuarea acestui proiect motiv pentru care are datorii uriașe la constructor.

Satul de vacanţă din comuna Polovragi este departe de a deveni un fapt și asta pentru că de ceva timp, proiectul este abandonat. Primarul comunei, Ștefan Făsuescu, spune că pentru electrificarea satului erau aprobate 22 de miliarde însă, guvernul i-a dat doar 1,8 miliarde. ”Am întrerupt această investiție pentru că nu mi-au mai dat bani. A fost un proiect de 22 de miliarde și mi-au dat abia 1,8 miliarde, iar eu am lucrări executate în valoare de aproape zece miliarde. Este singurul proiect din Polovragi care stă pe loc pentru că nu am primit finanțare”, a declarat primarul Ștefan Făsuescu.

Satul de vacanță se întinde pe o suprafață de 6,5 hectare, primăria concesionând deja 86 de parcele pe 49 de ani în vederea ridicării de pensiuni sau case de vacanță. Lucrările de electrificare au început de anul trecut, iar până în momentul de față satul de vacanță a fost electrificat până la Peșteră. ”Sperăm ca până în primăvară problema utilităților să fie rezolvată, iar cei care au concesionat terenurile să se poată apuca de construcții”, a declarat primarul Făsuescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: