Elena Bercu, calificată cu echipa naţională a României la Campionatul European

Una dintre portăriţele CSM Târgu Jiu s-a calificat cu Naţionala României de beach handball la Campionatul European din Portugalia. Elena Marica Bercu a intrat recent în programul de pregătire al echipei de club după ce s-a aflat în ultimele săptămâni la echipa naţională de handbal pe plajă.

Portărița CSM-ului a revenit la Târgu Jiu după convocarea la echipa Națională de senioare a României de beach handball și este foarte bucuroasă de performanța realizată la prima reprezentativă.

Elena Marica Bercu a contribuit din plin la calificarea naționalei de beach handball a României la Campionatul European din 2023, care se va disputa la Nazare, în Portugalia, anunţă csmtârgujiu.ro. „În lotul țării noastre, deplasat în Cehia, la Praga, acolo unde au avut loc preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, s-a aflat și jucătoarea CSM Târgu Jiu, Elena Marica Bercu. Ne bucurăm că o jucătoare a CSM Târgu Jiu a ajuns la acest nivel, să reprezinte clubul din Târgu Jiu și România în competițiile internaționale. Felicităm echipa Națională a României pentru calificare și o felicităm pe Elena Marica Bercu pentru contribuția adusă la această performanță”, a scris sursa citată.

Handbalista legitimată la CSM Târgu Jiu a povestit pentru csmtargujiu.ro cum s-a derulat lupta pentru calificare, cum a fost primită de colegele de echipă după această performanță, obiectivele pentru Liga Florilor, dar și despre revenirea la antrenamente, unde va lucra sub comanda antrenorului cu portarii, Gore Albici. „Pentru Naționala României și pentru dezvoltarea acestui sport în țara noastră este o realizare foarte mare și mă bucur mult că am reușit  să contribui la această performanță. Nu a fost chiar ușor, ne-am calificat pe muchie de cuțit, ca să spun așa. Chiar dacă am început mai greu turneul, am luptat până în ultima zi și totul s-a decis în ultimele două meciuri. Am pierdut cu Polonia și Croația, ambele meciuri cu 0-2, apoi am pierdut cu Turcia 1-2, după loviturile de departajare. Același lucru s-a întâmplat și cu Slovacia, tot 1-2, și tot la loviturile de departajare. Pentru calificare trebuia să ne clasăm pe locul 9, ceea ce însemna să obținem două victorii în ultima zi. Am strâns rândurile, ne-am luptat până la final și am reușit să învingem Elveția, scor 2-1, dar și echipa gazdă, Cehia, scor  2-0. Cu cele două victorii ne-am asigurat locul la campionatul european de anul viitor”, a povestit handbalista care a fost primită cu felicitări de colegele de la Târgu Jiu: „Colegele m-au felicitat, toate fiind bucuroase pentru reușita mea și m-au primit cu brațele deschise în noul grup. Știam că urmează o perioada de pregătire fizică afara, dar și în sală. Nu este o perioadă ușoară, însă muncim, tragem tare, pentru a ne atinge obiectivele din acest an. Ne așteaptă un sezon dificil și trebuie să fim pregătite pentru startul din Liga Florilor. Suntem încrezătoare în șansa noastră. Vom lupta meci de meci, indiferent de adversar, pentru a face o figură frumoasă și cu siguranță vom da totul pe teren. Avem o echipă competitivă, ambițioasă și sper din tot sufletul să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în Liga Florilor”.

În ceea ce priveşte faptul că va fi concurență mare pe postul de portar în acest sezon la CSM, Elena Marica Bercu, se bucură şi se declară entuziasmată de faptul că are colege mult mai experimentate de la care are ce să înveţe: „Sunt bucuroasă că am colege cu experiență, de la care pot învăța multe și sunt fericită că lucrăm împreună cu antrenorul Gore Albici, pentru a evolua ca și portari. Mi-am propus să muncesc cât pot de mult, pentru că știm că Liga Florilor este un alt nivel și voi face tot posibilul să îmi ajut echipa”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: