Elena Moagă: „Vreau la Olimpiada de la Londra !”

Asta da performanţă! Să nu te antrenezi niciun minut în condiţii de concurs în sală şi totuşi să câştigi Grand Prix-ul de la Bucureşti. Elena Moagă s-a impus surprinzător în proba de 3.000 de metri în sală şi s-a calificat la Balcaniada din Turcia, care va avea loc în perioada 17-18 februarie la Istanbul. Visul Elenei e să ajungă la Olimpiada de la Londra din vară. Pentru asta îşi va încerca norocul în probele favorite, de maraton şi semi-maraton. La una din ele speră să obţină timpul necesar pentru calificare.

Reporter: Elena, felicitări, cum a fost la concurs?

Elena Moagă: A fost bine deşi 3.000 de metri nu este proba mea, cu atât mai puţin în sală. M-am descurcat totuşi bine, mi-am făcut baremul şi o să plec la Istanbul, unde se califica doar primul loc, o fată de fiecare probă.

Rep: Ţi-a fost greu având în vedere că nu te-ai antrenat deloc în sală?

E.M.: Da, în prima zi am alergat şi 1.500 de metri şi mi-a fost foarte greu, simţeam că nu pot să respir. A doua zi la 3.000 a fost însă foarte bine. Adversarele mele trecuseră şi printr-un cantonament, unele se pregătiseră şi în sală acolo. Eu am făcut antrenamente doar aici prin zăpadă, nu avem condiţii, nu avem pistă. Nu mă aşteptam să câştig dar în acea zi am fost eu mai norocoasă.

Rep: Ce urmează acum?

E.M.: Păi pe 15 o să plec la Istanbul iar pe 18 am concursul. Pe 15 aprilie particip şi la un semi-maraton la Viena unde sper să scot un timp bun.

Rep: Vrei să participi la Olimpiada de la Londra?

E.M.: Da, am discutat cu domn profesor Bură acest lucru. Eu mă pregătesc, încerc să-mi fac timpul necesar calificării (n.r. 1h 37 min.) şi sper să fie bine.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: