Eleva din Novaci, asistată la evaluare de profesori doljeni

Tânăra din Novaci, care a susţinut marţi evaluarea Naţională la limba română la spitalul din Târgu Jiu din cauza glicemiei ridicate, se află acum la Spitalul din Craiova. Acolo tânăra şi-a susţinut cea de-a doua probă din cadrul examenului, la matematică. A fost asistată de cadre didactice din Craiova şi toată examinarea a fost filmată cu o cameră video. Corectarea lucrării se va face însă de către profesorii gorjeni.

Situaţia este una fără precedent la Evaluarea Naţională în judeţul Gorj. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au trebuit să convingă pe colegii doljeni să asiste la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale pe absolventa claselor a opta din Novaci care a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău, având glicemia 540. Fata a ajuns mai întâi pe mâinile medicilor din Târgu Jiu, la spitalul de aici a şi susţinut prima probă din cadrul examenului, cea de limba şi literatura română.  Medicii de aici au trimis fata pentru investigaţii la spitalul din judeţul vecin. Aşa se face că, pentru a nu rata acest examen tânăra a trebuit să susţină şi cea de-a doua probă tot la spital, însă de data aceasta la spitalul din Craiova. A fost asistată de profesori de acolo, iar examniarea a fost filmată cu o cameră video, aşa cum se procedează şi la şcoli. „Marţi a dat examen la limba şi literatura română la Târgu Jiu şi joi a dat proba de matematică la Craiova. Noi am trimis o echipă de la inspectoratul şcolar la Craiova să ia lucrarea şi DVD-ul cu filmarea. Lucrarea va fi corectată de profesorii de aici însă subiectele au fost date de către dascălii din Craiova”,a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.   

PREZENŢĂ

Din cei 3569 de elevi care s-au înscris iniţial la Evaluarea Naţională,  organizată la nivelul judeţului Gorj în 87 de centre, 45 dintre aceştia nu s-au şi prezentat la cea de-a doua probă din cadrul examenului, la matematică.  Sâmbătă până la orele 16 vor fi afişate rezultatele evaluării, după care până la orele 22 cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 3 iulie.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: