Elevi cu media 3 la purtare, după un presupus viol

O elevă de clasa a IX-a din cadrul Liceului Tehnologic Stoina a sesizat săptămâna trecută Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112 şi le-a spus poliţiştilor că a fost violată de către un coleg mai mare, în toaleta şcolii. Atât poliţia, cât şi conducerea liceului au făcut cercetări, urmând ca dosarul să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. Comisia de violenţă din cadrul liceului a stabilit că a fost vorba de o abatere disciplinară, astfel că ambii elevi s-au ales că nota scăzută la purtare.

Doi elevi ai Liceului Tehnologic din Stoina s-au ales cu media 3 la purtare după ce au fost protagoniştii unui scandal sexual chiar în incinta unităţii şcolare. Tânăra de clasa a IX-a a sunat săptămâna trecută la Poliţie acuzând un coleg mai mare că ar fi violat-o în grupul sanitar al şcolii. Conducerea liceului  spune că poliţia face în prezent cercetări,  însă cei doi elevi nu au scăpat de pedeapsă. Comisia de violenţă a stabilit că gestul celor doi tineri constituie abatere disciplinară şi a hotărât scăderea mediei la purtare. „În urma cercetărilor, comisia de violenţă din cadrul liceului a înregistrat abatere disciplinară şi în baza regulamentului şcolar s-a scăzut nota la purtare. Sunt copii care provin din familii monoparentale. Fata este în clasa a IX-a şi pe primul semestru a avut media 10 la purtare, pe primul semestru al acestui an şcolar nu a avut absenţe. Elevul este în clasa  X-a, anul trecut a avut media 7 la purtare. În anul şcolar 2012-2013 el a fost transferat de la Liceul Ţicleni la noi pe motive tot disciplinare”, a declarat Ionela Ivancu, directorul Liceului Tehnologic Stoina.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj spun că poliţiştii fac cercetări în acest caz. „Poliţiştii din cadrul IPJ Gorj au fost sesizaţi cu privire la acest aspect, cercetările sunt în derulare, iar la finalizare vom înainta dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: