Elevi trimişi în Germania cu autocarul

Un grup de 15 elevi care studiază la Liceul din Roșia de Amaradia trebuie să plece în luna aprilie în Germania, într-un schimb de experienţă. Elevii se plâng că vor face drumul cu autocarul, deşi iniţial s-a vorbit de avion. Directorul Faiter susţine însă că părinţii elevilor sunt cei care s-au speriat după accidentul aviatic care a avut loc acum câteva săptămâni în România.

În luna aprilie, 15 elevi de la secția mecanică de la Liceul din Roșia de Amaradia pleacă însoțiți de un cadru didactic în Germania, pentru a vedea cum se desfășoară acolo procesul de producție. Pe lângă faptul că vor avea asigurată cazarea și masa, elevii vor primi zilnic câte doi euro de cheltuială. Inițial deplasarea trebuia să se facă cu avionul însă conducerea unității de învățământ a luat decizia ca elevii să meargă cu autocarul, pentru a face economii. „Domnul director a zis că deplasarea nu se mai face cu avionul pentru că e scump. Mergem cu autocarul că e mai ieftin și economisim bani pentru fondul școlii ca să mai facă ceva pe la liceu. Noi am vrea să mergem cu avionul că ajungem și mai repede și mulți dintre noi nu au fost niciodată cu avionul și poate asta ar fi fost o ocazie unică”, a precizat un elev.

Directorul liceului, Cristinel Faiter, are însă o altă explicație. Acesta susține că părinții nu au fost de acord ca elevii să călătorească cu avionul. „Vreau să vă spun că părinții mi-au solicitat un alt mijloc de transport în afară de avion. Am decis să meargă cu autocarul  că așa au procedat și alte școli și părinții au fost de acord. Le era frică pentru copii, mai ales după nenorocirea din Apuseni cu Adrian Iovan. Asta e adevăratul motiv”, a precizat Faiter.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: