Elevii, atenţionaţi de deţinuţi

Deţinuţii Penitenciarului Târgu Jiu vor atrage atenţia elevilor de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” asupra anturajelor şi a comportamentelor antisociale. Pentru prima dată, persoanele private de libertate vor relata  experienţele care i-au adus după gratii cu scopul de a conştientiza elevii asupra pericolului implicării involuntare în acte de violenţă.

Faptele antisociale a cinci deţinuţi vor fi prezentate în prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului “Schimbă-te! Fii altfel!” care va avea loc astăzi la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”.

Proiectul a fost iniţiat şi propus de către profesorii şi elevii unităţii de învăţământ. “Penitenciarul Târgu Jiu va prezenta un film documentar care cuprinde mesajele transmise elevilor, de cinci persoane private de libertate, mesaje prin care aceştia relatează experienţele care i-au adus după gratii. Obiectivele principale ale proiectului sunt: identificarea situaţiilor de agresivitate şi violenţă în familie şi şcoală; descoperirea cauzelor violenţei şcolare; colaborarea elevilor cu instituţiile abilitate pe probleme educaţionale şi prevenirea delicvenţei”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: