Elevii de clasa a VIII-a vor da examene doar la două materii

Elevii de clasa a VIII-a nu vor mai da, anul acesta, teze cu subiect unic. Admiterea la liceu se va face în urma notelor obţinute la Testarea Naţională, care constă în lucrare scrisă la Matematică şi Limba şi Literatura Română. Modelele de subiecte ale Evaluării Naţionale au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Ministerul   Educaţiei a înlocuit tezele unice cu testare naţională. Astfel, dacă anul trecut cei de clasa a VIII-a au avut de rezolvat subiecte la trei discipline, Matematică, Română şi Geografie sau Istorie, anul acesta, elevii vor susţine o lucrare scrisă doar la Română şi Matematică. În urma notelor primite la aceste lucrări precum şi a mediei de absolvire a claselor V-VIII, ei vor fi admişi la liceu.

„Elevii vor trebui să se concentreze mai mult“

Lucrările, care sunt, de tip internaţional vor fi evaluate de profesorii din şcoala în care învaţă elevul. Inspectorii şcolari de specialitate susţin că subiectele Testării Naţionale sunt ceva mai dificile faţă de cele de anul trecut de la tezele unice“.  La Limba şi Literatura Română a fost introdus textul la prima vedere. Astfel, elevii vor trebui să se concentreze mai mult, să lectureze cu foarte mare atenţie textul pentru a nu da răspunsuri greşite“, precizează Daniela Bogea inspector de Limba si Literatura Română.

Perioada de susţinere a testării naţionale.


4 mai 2010 - Limba şi literatura română

6 mai 2010 - Limba şi literatura maternă

12 mai 2010 – Matematică

Cei care nu vor obţine note de trecere, mai au o şansă câteva săptămâni mai târziu când are lor perioada de  evaluare specială respective:

25 mai 2010 - Limba şi literatura română

27 mai 2010 - Limba şi literatura maternă

2 iunie 2010 – Matematică

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: