Elevii de la „Ecaterina” construiesc un nou robot

Liceenii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, care fac parte din echipa Techno Gods, au început pregătirile pentru următorul concurs de robotică. Echipa trebuie să aibă în componenţă 12 membri, însă trei s-au retras, fie pentru că au finalizat studiile, fie pentru că s-au transferat la alte unităţi. Pentru a reîntregi echipa, la nivel de liceu a avut loc miercuri, 20 septembrie, un fel de preselecţie pentru cooptarea de tineri pasionaţi de robotică.

Misiunea nu va fi una uşoară, spune profesorul coordonator Mihaela Runceanu. „Vom participa şi la ediţia a II-a a concursului de robotică, care va avea loc, probabil, în martie. Cunoaştem tema. Trebuie să facem tot un robot, avem resursele de anul trecut, dar sperăm să mai primim resurse şi anul acesta, numai că trebuie să îndeplinească alte sarcini de lucru. Încă nu avem o temă pe toţi paşii. Ce pot spune este că va fi un robot mai complex decât cel de anul trecut”, a declarat profesorul Mihaela Runceanu.

Echipa Techno Gods se va pregăti pentru concurs într-o sală din apropierea Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Echipa are nevoie de sponsori pentru a putea face faţă cheltuielilor legate de participarea la concurs şi cofecţionarea robotului.

La prima ediţie a competiţiei First Tech Challange România, care a avut loc în luna martie 2017, robotul confecţionat de către elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” s-a clasat pe locul al 13-lea.  

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: