Elevii de la „Madgearu“ fac sportul în sălile de clasă

Peste 1.100 de elevi ai Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu practică orele de educaţie fizică şi sport afară în frig sau, pe vreme ploioasă, în amfiteatrul liceului pentru că unitatea nu este dotată cu sală de sport. Conducerea colegiului susţine că această situaţie este cunoscută de autorităţile locale dar, în ciuda mai multor promisiuni, până în prezent situaţia este aceeaşi.

Cei 1.100 de elevi ai Colegiului Comercial „       Virgil Madgearu”, care au în planul de învăţământ ore de educaţie fizică, practică sportul pe baza sportivă a liceului pe timp de iarnă. Orele de educaţie fizică se efectuează pe baza sportivă când vremea permite şi cu ruşine vă spun că, atunci când nu este posibil, o serie de ore se efectuează în amfiteatrul liceului”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”.

Doar orarul arată că se fac orele de sport

Conducerea liceului mărturiseşte faptul că această situaţie este cunoscută de multe dintre autorităţile locale şi că, deşi Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” a ocupat de fiecare dată poziţia numărul unu în posibila realizare a unei astfel de locaţii, acest lucru nu s-a realizat. „Ei au promis dar....eu nu eram director deci nu ştiu motivul pentru care nu s-a inclus în niciun proiect cu fonduri europene”, a declarat Petre Ciungu.

Atunci când este frig afară sau plouă elevii practic nu îşi desfăşoară orele de educaţie fizică şi sport pentru că într-un amfiteatru nu este posibilă desfăşurarea orei în condiţii normale motiv pentru care elevii sunt nevoiţi să asculte doar teorie nefiind posibilitatea unui exerciţiu practic. Directorul Colegiului Comercial mărturiseşte că această sală de sport nu a existat niciodată, confruntându-se cu această problemă dintotdeauna şi nu înţelege de ce nu se ia nicio măsură în ciuda eforturilor depuse însă acesta consideră că nu Primăria sau Consiliul Local are vreo vină ci... criza mondială. „ Este cunoscut faptul că în ultimi ani s-au sistat astfel de lucrări şi nici nu cred că în condiţiile crizei actuale va fi posibilă abordarea acestei probleme de aceea nu cred că Primăria sau Consiliul Local are vreo vină, ei ştiu situaţia dar...”,  a declarat Petre Ciungu.

Elevii sportivi nu au unde să se antreneze

Situaţia este cu mult mai gravă cu cât în liceu sunt o mulţime de elevi talentaţi care au participat la numeroase activităţi sportive sau chiar concursuri şi asta în ciuda faptului că nu au unde se antrena. Echipa de fotbal a colegiului s-a calificat deja în finală jucând împotriva celor din Liceul cu Program Sportiv dar sunt foarte sceptici atât ei cât şi profesorul de sport în privinţa rezultatelor pentru că nu au nicio sală la dispoziţie să se antreneze. „Mulţi dintre ei au calităţi sportive pe care nu şi le pot dezvolta în astfel de condiţii, au câştigat concursuri la tenis de masă, sunt buni la atletism”, a declarat directorul colegiului, Petre Ciungu. Până când autorităţile locale vor binevoi să rezolve această problemă, elevii vor tremura în continuare de frig pe baza sportivă sau nu vor învăţa nimic la orele de educaţie fizică şi sport pentru că nu au condiţiile necesare.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: