Elevii din Plopşoru merg la şcoală cu o căruţă

Fac naveta la şcoală cu căruţa. Se întâmplă acest lucru în comuna Plopşoru. Elevii de aici nu beneficiază de un microbuz şcolar şi merg la şcoala cu ce apucă. Cei fără posibilităţi materiale merg pe jos zilnic aproximativ 10 kilometri, iar cei care îşi permit, fac naveta cu microbuzul. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar văd situaţia de la Plopşoru ca pe o întâmplare nefericită.

Dacă unii copii au norocul să meargă la şcoala cu maşina proprie, la Plopşoru, elevii merg pe jos kilometri întregi zilnic, pentru a ajunge la şcoala. De dimineaţă au noroc să plece la cursuri cu un microbuz de transport călători fără să plătească, iar la finalul orelor sunt nevoiţi să achite cursa, asta în cazul în care îşi permit. Dacă micuţii nu pleacă pe jos, pleacă cu o căruţ[, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută. „Nu avem microbuz la şcoală şi trebuie să mergem pe jos cam patru kilometri. Dimineaţa mergem cu un microbuz şi avem noroc pentru că şoferul nu ne ia bani, dar când terminăm orele, trebuie să venim cu un alt microbuz şi acolo plătim. De cele mai multe ori, venim cu căruţa. Facem asta mai ales când plouă şi nu mai stăm în staţie după microbuz. Mergem des cu căruţa la şcoală şi acasă. Nu avem ce face”, povesteşte un elev.

Cel care transportă copiii de la şcoală cu căruţa face acest lucru frecvent pentru că îi este milă de copii să meargă atâta drum pe jos şi mai ales prin ploaie. „Mi-este milă de ei să-i las să meargă pe jos atâţia kilometri. Şi fratele meu merge la şcoală şi aşa că îi duc eu cu căruţa şi îi şi iau. Fac asta cam de două, trei ori pe săptămână sau când am timp. Nu pot să-i las în ploaie. Cu căruţa măcar ajung mai repede“. 

GHINION

Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar ştiu că la Plopşoru nu există microbuz. „Cunoaştem situaţia de la Plopşoru, situaţie care datează de câţiva ani. Acolo şcolile sunt amplasate bine şi nu au fost comasate unităţi de învăţământ, iar noi am dat microbuz numai în localităţile unde s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Justin Paralescu, inspector şcolar general.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: