Elevii din Samarineşti au nevoie de un microbuz şcolar

Merg kilometri întregi prin ploaie şi zapadă ca să ajungă la şcoală. Este vorba de zeci de copii din comuna Samarineşti, unde nu există microbuz şcolar. Inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Nicolae Mergea, i se pare normal ca elevii să mergă chiar şi zece kilometri pe jos prin câmp şi pădure.

În comuna Samarineşti există o singură şcoală cu clasele V-VIII, unde sunt înscrişi peste 130 de elevi. Mare parte dintre aceştia locuiesc la kilometri întregi depărtare faţă de şcoală. Astfel, iarnă sau vară, frig sau cald, pentru a învăţa carte copiii trebuie să se trezească la ora cinci pentru că au de mers kilometri întregi pe jos până să ajungă la şcoală. „Am solicitat încă de anul trecut Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj un microbuz pentru a transporta elevii care locuiesc în satele Larga, Băzăvani şi Boca, întrucât aceştia merg până la zece kilometri pe jos prin zonă nelocuită. Am rămas doar cu promisiuni. Anul acesta am trimis un memoriu la Ministerul Învaţământului, pentru că mi se pare lipsă de respect faţă de cei care pretindem a fi viitorul acestei ţări. Nu este posibil ca alte localităţi să aibă şi câte două microbuze şcolare, iar comuna Samarineşti niciunul", a declarat Marian Ardeiu, primarul Comunei Samarineşti.

„Ne este frică să nu fie atacaţi de animale sălbatice”

Părinţii elevilor care sunt nevoiţi să parcurgă kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală sunt disperaţi. Ei spun că nu pot să-şi însoţească mereu copiii la şcoală şi astfel stau cu teama ca nu cumva odraslele lor să păţească ceva rău. "Am două fete care sunt eleve la şcoala din Samarineşti, nu am maşină pentru a le duce la şcoală, astfel că merg pe jos şi drumul arată groaznic, îmi e frică să nu fie atacate de animele sălbatice, pentru că trec prin mijlocul pădurii”, spune Doru Burciu, localnic.

În aceeaşi situaţie se află şi Petre Bejenaru, care are  un băiat şi o fată de 12 respectiv 14 ani. ”Nu e posibil într-o comună  unde sunt zeci de elevi pentru o singură şcoală să nu existe microbuz, este lipsă de interes din partea celor de inspectorat“, spune acesta.

„Am mers şi eu ca ei atunci cand eram elev”

Nicolae Mergea, Inspectorul General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj este de părere că problema microbuzului în comuna Samarineşti nu e o mare problemă” Am mers şi eu pe jos kilometri întregi când eram elev, dacă nu s-au comasat clasele nu le putem de microbuz” declară acesta.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: