Elevii din Țicleni, ajutați să își găsească serviciu

Elevii Liceului Tehnologic Țicleni vor fi sprijiniți pentru găsirea unui loc de muncă după terminarea liceului, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene.

Proiectul ”MAXIM - Măsuri Active pentru eXcelență în educație: sprijinirea Integrării elevilor pe piața Muncii”, în valoare de 500.000 de euro, a fost semnat vineri, 21 august 2020, și vizează 142 de elevi ai Liceului Tehnologic din Țicleni.

Lider de proiect este compania Soft Tehnica, iar Liceul din Țicleni este partener. După finalizarea studiilor, elevii vor fi pregătiți pentru continuarea studiilor, integrarea pe piața muncii sau deschiderea unei afaceri pe cont propriu.


"Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 142 elevi care vor primi suportul necesar în vederea dezvoltării competențelor profesionale prin furnizarea unor servicii de orientare și consiliere profesională, organizarea de stagii de practică la angajatori din județ și organizarea
de concursuri pe meserii. Soft Tehnica nu este la primul proiect de acest fel, unul similar, în valoare de 1 milion de euro, fiind obținut recent și se adresează studenților de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu", transmite compania. 

Soft Tehnica este compania înființată de candidatul PNL la Consiliul Județean Gorj, Iulian Popescu, în urmă cu 16 ani, și este specializată în servicii și produse IT. În ultimii ani, Soft Tehnica și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație au obținut mai multe finanțări,
în principal pe educație și antreprenoriat.

Vizualizări: 1,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: