Elevii gorjeni susţin testul Cambrigde pentru a studia în străinătate

Tot mai mulţi elevi gorjeni preferă să susţină examene într-o limbă de circulaţie internaţională care sunt recunoscute de universităţile din străinătate. Majoritatea susţin testele în limba engleză, în urma cărora obţin certificate de competenţă lingvistică cu care pot urma cu uşurinţă studiile în afară sau pot să îşi găsească un job.

Pentru că a dorit să plece la studii în străinătate, Cristina Popescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, a fost nevoită să susţină testul Cambridge. „Sunt în clasa a XII-a la engleză intensiv, iar până la această dată am susţinut deja două examene Cambridge. Am ales să susţin aceste examene pentru a-mi aprofunda cunoştinţele de limba engleză şi pentru că la un moment dat aveam de gând să plec la studii în străinătate şi aveam nevoie de un astfel de atestat”, spune Cristina. Chiar dacă nu a mai plecat să studieze în străinătate, certificatul obţinut cu 84 de puncte din 100 îi va fi folositor în orice moment pentru că este valabil pe viaţă. „Dacă voi avea ocazia să obţin o bursă în străinătate în timpul facultăţii voi profita de ea. De asemenea, acest atestat îmi va fi folositor şi la bacalaureat deoarece nu voi mai fi nevoită să susţin proba de engleză”, mai menţionează eleva. Chiar dacă a solicitat pregătire în afara orelor de curs, eleva este foarte mulţumită de efortul său. „Chiar testul în sine este foarte solicitant. În primul rând pentru că necesită efort fizic, fiind  susţinute patru probe într-o singură zi şi intelectual deoarece trebuie să te concentrezi într-un interval relativ scurt de timp”, mai explică tânăra.

Examenele Cambridge testează cunoştinţele de engleză de la nivelul de bază până la nivelul apropiat al unui vorbitor nativ. Examenul este împărţit în cinci module, care testează înţelegerea unui text scris, scrierea funcţională, gramatica sau vocabularul.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: