Elevii îşi angajează profesor ...online să le facă temele

Exerciţiile şi problemele la matematică nu le mai dau bătăi de cap elevilor pentru că soluţia este la îndemâna lor. Meditaţiile online îi scutesc pe şcolari de grija temelor şi pregătirilor în particular. Contra unor sume de bani, ei primesc pe mail temele gata făcute în maxim 48 de ore. Profesorii nu văd cu ochi buni această procedură la care recurg elevii pentru a-şi rezolva temele la matematica.

Temele la matematică nu mai constituie o problemă pentru elevii care petreceau ore întregi pentru a-şi rezolva exerciţiile. Totodată, ei pot renunţa şi la pregătirile în particular pentru că pot face meditaţii online. Nu trebuie decât să depună într-un cont la bancă o sumă de bani care reprezintă contravaloarea meditaţiei care variază între 10 şi 60 de lei, în funcţie de numărul de exerciţii. După ce au achitat suma precizată de mediatorul virtual, aceştia primesc rezolvarea în maxim 48 de ore pe e-mail. Profesorii de matematică nu văd cu ochi buni aceste meditaţii. „Profesorii le dau teme elevilor însă elevii hotărăsc ce fac. Ei singuri hotărăsc dacă le rezolvă singuri, cer ajutorul unui profesor sau apelează la această metodă numai ca să aibă temele făcute la şcoală. Sunt multe site-uri care oferă astfel de servicii însă nu se ştie cu ce informaţii rămân copiii şi dacă înţeleg în totalitate rezolvarea şi soluţia problemei sau exerciţiului primit gata rezolvat”, a declarat Dorin Taşcău, profesor de matematică.

Sunt mai ieftine decât pregătirile în particular

Elevii sunt de acord cu aceste meditaţii online însă sunt conştienţi că nu au aceeaşi eficienţă cu pregătirile în particular sau cu explicaţiile date de profesor în timpul orelor. „Sunt foarte bune aceste meditaţii online pentru că sunt mai puţin costisitoare decât o pregătire în particular cu un profesor şi economisim şi timp în felul acesta. O şedinţă de pregătire este de 2 ore şi costă în jur de 40 de lei iar pe net, în funcţie de numărul de exerciţii, plătim o anumită sumă de bani. Primim pe mail şi explicaţii pentru rezolvarea lor, explicaţii care sunt pe înţelesul tuturor. Mai eficiente sunt însă pregătirile cu profesorul faţă în faţă pentru că putem pune şi întrebări însă şi această metodă este foarte accesibilă pentru noi”, susţine un elev.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: