Elevii şi preşcolarii târgujieni, monitorizaţi de camere video

Sute de elevi şi preşcolari din Târgu Jiu vor fi monitorizaţi video odată cu deschiderea noului an şcolar. Pentru a preveni infracţionalitatea şi devastarea unităţilor de învăţământ, municipalitatea a achiziţionat camere de supraveghere pentru nouă şcoli şi grădiniţe. Cinci dintre sisteme au fost deja instalate, celelalte urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii august.

Primăria Târgu Jiu a achiziţionat sisteme de supraveghere pentru nouă unităţi de învăţământ. Astfel, începând cu noul an şcolar urmează să fie monitorizaţi video elevii şi preşcolarii de la: Grupul Şcolar Bârseşti; Şcoala Generală Bârseşti; Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”; Şcoala Generală “Voievod Litovoi”; Grupul Şcolar Transporturi Auto “Traian Vuia”; Şcoala Primară şi Grădiniţa Drăgoieni; Şcoala Primară şi Grădiniţa Ursaţi, precum şi Şcoala Primară şi Grădiniţa Preajba, ultimele trei obiective având aceeaşi locaţie. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că s-a luat această măsură în urma sesizării mai multor probleme ivite în respectivele unităţi de învăţământ. “Au fost sesizări privind devastarea şcolilor şi anumite incidente în unităţile de învăţământ. Pentru a evita probleme de acest gen am decis să le monitorizăm. Astfel, prin intermediul proiectului “Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli” am achiziţionat nouă sisteme de supraveghere şi alarmare cu fonduri nerambursabile. Valoarea proiectului este de 462.030,40 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia primăriei este de 7.452, 10 lei reprezentând 2% din valoarea proiectului”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Licitaţia a fost câştigată de către o firmă din Timişoara care, până în momentul de faţă, a reuşit deja să amplaseze 5 din cele 9 sisteme. “Până la data de 1 septembrie vom finaliza amplasarea tuturor sistemelor de supraveghere, urmând ca odată cu începerea noului an şcolar elevii să fie monitorizaţi pentru a preveni infracţionalitatea în şcoli. Sistemele sunt importate din Canada, iar toate camerele sunt conectate la centrală de la alarmă. La cinci dintre obiective deja s-a făcut recepţia în prezenţa organelor de poliţie care au verificat sistemele de securizare”, a declarat Ionuţ Gaiţă, administratorul firmei din Timişoara.

PROIECT

Proiectul ,,Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli” a fost selectat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: