Elevul traficant de droguri, victimă a anturajului

Elevul traficant de droguri este cercetat în stare de libertate. Ieri Mădălin a revenit la şcoală şi a fost prins într-un program de consiliere. Conducerea Colegiului „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti îi ia apărarea tânărului despre care crede că este doar o victimă a anturajului. Elevul în cauză a postat pe internet filmuleţe în care vorbeşte despre droguri şi închisoare.

Elevul de 16 ani din Târgu-Cărbuneşti, care în vara acestui an, fiind în vacanţă la bunicii paterni dintr-o localitate din Dolj, a recoltat canabis pe care l-a comercializat apoi la doi tineri din Târgu-Jiu, este cercetat în stare de libertate. El a fost reţinut de poliţiştii DIICOT joia trecută şi, pentru că a colaborat bine cu anchetatorii, a fost lăsat în libertate. Conducerea inspectoratului şcolar nu se aştepta ca în şcolile de pe raza judeţului Gorj să se consume droguri. Acum aşteaptă finalizarea anchetei pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. “Am rămas foarte surprinşi de ceea ce s-a întâmplat la Târgu-Cărbuneşti. Nu ne aşteptam ca într-un oraş relativ liniştit şi într-o unitate de învăţământ unde nu au fost probleme până acum să se întâmple una ca asta. Eu nu pot să spun nimic deocamdată, până când nu se finalizează ancheta. Nu am primit nimic legat de acest copil că a făcut trafic sau a consumat droguri. Când o să primesc ceva oficial de la anchetatori o să vă aduc la cunoştinţă”, a declarat Gheorghe Mitescu inspector adjunct ISJ.

Muzică despre droguri şi închisoare

Mădălin a revenit ieri la ore, iar directorul unităţii de învăţământ a discutat cu el. Gabriel Birău a ajuns la concluzia că elevul este doar o victimă a anturajului. Mădălin a înregistrat mai multe piese hip-hop pe care şi le-a postat pe internet. În versuri vorbeşte de viaţa de licean, dar şi de consumul de droguri şi închisoare. Birău crede că Mădălin a luat-o pe drumuri greşite din momentul în care i-a întâlnit pe băieţii cu care a înregistrat piesele.  “A revenit la şcoală. Mi-a spus în mare ce s-a întâmplat, dar până se finalizează ancheta, i s-a atras atenţia să păstreze o oarecare discreţie.  E foarte departe de ce s-a crezut.  E o joacă de copil inconştient. A muşcat uşor o momeală şi acum va suporta consecinţele. A fost inclus într-un program de consiliere. Nu putem să-l aruncăm în stradă. Am discutat cu el şi despre filmuleţele de pe internet. Zice că de un an le-a postat”, a declarat Gabriel Birău, directorul CNTA 

Prevenire fără rezultate

Acţiunile de prevenire a consumului şi traficului de droguri par a nu avea prea mari rezultate în rândul tinerilor. Chiar anul trecut s-au desfăşurat astfel de acţiuni la liceul din Târgu-Cărbuneşti, însă mesajul nu a fost luat în seamă. “ Noi anul acesta nu am avut acţiuni la liceul din Târgu-Cărbuneşti, însă anul trecut am fost acolo şi am derulat chiar un proiect împreună cu ei. Nu ştim ce s-a întâmplat. Probabil băiatul a vrut să iasă în evidenţă şi poate muzica pe care o cânta l-a influenţat”, a declarat Laurenţiu Şoşoi, coordonator Centrul Antidrog.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: