Elon Musk  consideră că oamenii vor ajunge curând pe Marte

Călătoriile spre Marte şi amenajarea acolo de staţii vor avea loc mai rapid decât se anticipa. Elon Musk a precizat că între cinci şi zece ani oamenii vor putea ajunge pe planeta roşie.

Într-un interviu recent de două ore și jumătate despre spațiu și transportul avansat, Elon Musk a dat verdictul cu privire la cât timp va dura până oamenii vor ateriza pe Marte. „În cel mai bun caz, cinci ani. Cel mai rău caz, zece ani”, i-a spus CEO-ul Tesla și SpaceX gazdei podcastului Lex Fridman. Musk a spus că Starship, racheta reutilizabilă a SpaceX, este cea mai complexă rachetă construită vreodată și se așteaptă ca ea să trimită oameni pe Marte în siguranță.

SpaceX a realizat lucruri pe care scepticii nu le-au crezut realizabile. Compania spațială trimite regulat astronauți la Stația Spațială Internațională și nu numai. Și Starship a încheiat deja un acord profitabil cu NASA pentru a trimite astronauții agenției pe Lună și a părăsit Pământul de mai multe ori – deși nu a ajuns încă pe orbită și majoritatea zborurilor s-au încheiat doar cu explozii spectaculoase.

Musk nu vorbește despre colonizarea Marte în zece ani, ci despre o misiune de aterizare sau de explorare. „Teoretic, Starship ar putea avea un cost pe lansare de un milion de dolari, poate două milioane de dolari”, a spus Musk în interviu. „Și pune peste o sută de tone pe orbită, ceea ce este o nebunie. Nu este necesară o nouă fizică”. Dacă Starship continuă să atingă valorile de referință și să obțină bani de la NASA, este posibil ca oamenii să ajungă pe Marte mai devreme decât am crede.

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: