Emilia Horhoianu (PNL): Nu renunţ la dreptul meu de consilier local

Liberala Emilia Horhoianu nu renunţă la postul de consilier local de la Târgu Jiu. Aceasta spune că a primit locul pe lista de consilieri din partea Organizaţiei Judeţene de Femei pentru munca depusă în cadrul partidului. Emilia Horhoianu nu a comentat însă decizia de excludere din PNL a lui Gabriel Giorgi, cu care spune că are relaţii amiabile.

Rep.: Sunteţi supleant pe lista de consilieri locali de la Târgu Jiu, înaintea lui Mihai Gherghe de la PSD. Veţi renunţa la postul de consilier local pentru a intra un pesedist, cum cere protocolul USL?

E.H.: Nu voi renunţa la postul de consilier local. Este un drept al meu şi nu sunt dispusă să-mi dau demisia. În plus, nici nu mi s-a cerut acest lucru. Dacă voi renunţa acum, nu voi mai putea să intru în Consiliul Local în condiţiile în care se va mai vacanta un alt loc. Este foarte clar, dacă fac cerere de renunţare nu voi mai putea reveni asupra deciziei mele întrucât lista va merge mai jos.

Rep.: Singura posibilitatea de a intra în Consiliul Local şi de a se respecta protocolul USL este demisia lui Gabriel Giorgi. Cum comentaţi decizia de excludere din PNL a acestuia?

E.H.: Nu comentez situaţia domnului Giorgi. Eu sunt pe o listă de consilieri şi aştept deciziile forurilor superioare ale PNL. Ceea ce pot să vă spun este că sunt în relaţii amiabile cu domnul Giorgi, am lucrat împreună la municipiu şi nu am nimic personal cu dumnealui.

Rep.: Cum comentaţi scandalul care s-a iscat pentru acest post?

E.H.: Într-adevăr s-a creat o prea mare tevatură în jurul acestui post din Consiliul Local Târgu Jiu, tevatură care nu a fost provocată de mine. Eu am primit acest loc pe lista de consilieri din partea Organizaţiei Judeţene de Femei. Încă de la început se ştia că locul 3 era al Organizaţiei de Tineret, iar locul 4 al Organizaţiei de Femei a PNL.

Rep.: Ce ne puteţi spune în legătură cu activitatea dumneavoastră politică şi profesională?

E.H.: În momentul de faţă, sunt consilier juridic la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, iar în PNL activez de mai multă vreme. De 5 ani sunt secretar coordonator al Organizaţiei Municipale a PNL Târgu Jiu, de 3 ani sunt vicepreşedinte al Biroului Organizaţiei Judeţene a Femeilor PNL Gorj şi tot de 3 ani sunt secretar general adjunct al Organizaţiei Femeilor Liberale.

Rep.: Unii dintre primari spuneau că nu vă cunosc şi se întrebau care este activitatea dumneavoastră în PNL. De-a lungul timpul aţi avut tangenţe cu primarii?

E.H.: Activitatea mea principală a fost centrată pe municipiul Târgu Jiu, dar primarii mă cunosc pentru că împreună cu doamna Mădălina Ciolocoi am înfiinţat în judeţ organizaţii locale de femei. Dacă vă referiţi la domnul primar Petroi, care spune că nu ştie cine sunt, ţin să-i reamintesc dumnealui că acum 4 ani împreună cu domnul Morega am fost la Aninoasa şi am constituit Organizaţia locală de femei a PNL.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: