Energia a câştigat derbiul oltean

Echipa locală de baschet Energia Pandurii s-a impus în derbiul oltean de la Craiova învingând pe teren propriu pe SCM Universitatea Craiova. Oltenii de la Târgu Jiu au reuşit astfel două victorii în faţa celor de la Craiova în acest sezon, după ce s-au impus şi în tur la Târgu Jiu. Aceasta este prima victorie în deplasare a echipei din Târgu Jiu care reuşeşte astfel să lege două victorii consecutive şi să readucă speranţe pentru miile de suporteri pe care i-au câştigat în tur şi care fac neîncăpătoare Sala Sporturilor în acest moment. Etapa viitoare Energia joacă din nou acasăşi se aşteaptă ca sala să fie din nou arhiplină şi atmosfera incendiară, jocul cu Oradea fiind unul deosebit de important în vederea prinderii unui loc de play-off.

După un debut nu tocmai fericit în retur, pentru baschetbaliştii de la Energia a venit momentul să se şi bucure de rezultate bune. Ultima etapă a adus cea de-a doua victorie din acest retur şi a readus speranţe pentru o eventuală participare în acest sezon la turneul play-off. Antrenorul Theo Evans recunoaşte că nu le-a fost uşor celor de la Energia să se impună în faţa unei echipe mult mai puternice decât cea cu care au jucat în tur, craiovenii aducând întăriri în pauza de iarnă: „Meciul de la Craiova a fost destul de dificil, echipa gazdă şi-a îmbunătăţit lotul şi cu câteva meciuri câştigate în următoarele etape ar putea să ajungă şi în play-off.” Referitor la meciul de la Craiova, cel mai bun jucător al echipei a fost din nou Bogdan Popescu, la fal ca şi etapa precedentă, Evans fiind de părere că i se potriveşte mai bine jocul sub panou: „Bogdan Popescu a fost din nou cel mai bun jucător al meciului, el joacă alceva decât în tur, intră mai mult sub panou şi recuperează baloane. Cred că I se potriveşte mai mult jocul sub panou. El a înţeles acest lucru şi rezultatele s-au văzut în meciurile anterioare.” Problema lui Popescu în tur a fost după părerea sa faptul că antrenorii nu l-au încurajat şi nu au ştiut să-l motiveze.

Despre echipa sa Evans spune că mai are mult de lucru dar păstrează speranţe pentru turneul celor mai buni din divizia A, jocul din etapa viitoare cu echipa din Oradea fiind foarte important în acest moment: „Încă nu se poate spune că suntem calificaţi în play-off, trebuie să câştigăm următoarele meciuri, toate sunt importante, dar jocul cu Oradea este cel mai important. Trebuie să o luăm încet, etapă cu etapă. Nici un joc nu este uşor iar Oradea va fi un adversar redutabil. A pierdut ultimele jocuri la difereneţe mici şi cred că vin aici să câştige.” 

Tehnicianul gorjenilor avertizează că jocul cu Oradea nu va fi uşor pentru că echipa vizitatoare a adus trei jucători noi care nu-i sunt cunoscuţi ca stil de joc. Evans nu vrea ca echipa sa să mai facă paşi greşiţi pe teren propriu şi de aceea le cere jucătorilor să nu trateze de sus adversarul: „Nu ne este frică de meciul cu Oradea, trebuie doar să fim pregătiţi. Ei au trei jucători noi şi nu o să fie uşor. Cel mai rău lucru ar fi să facem un pas greşit pe teren propriu. Nu se va întâmpla ca băieţii să trateze jocul de sus cu Oradea. Sper ca băieţii să fie concentraţi la maxim.”

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: