Energia a debutat în noul an cu o victorie

Debutul baschetbaliştilor de la Energia Rovinari a fost unul mulţumitor şi care dă speranţe. Gorjenii s-au impus cu scorul de 75-66 în faţa celor de la BC Argeş Piteşti după un meci dominat de gazde în cea mai mare parte. Mai important e că spectatorii, prezenţi din nou în număr foarte mare la Sala Sporturilor, au plecat fericiţi şi cu speranţe că echipa lor poate redeveni ceea ce a fost în urmă cu un an când era revelaţia primei ligi. Cele trei noi achiziţii au confirmat deja de la debut că au valoare, Trim şi Darby fiind deja cunoscuţi aici în timp ce Andrei Căpuşan a impresionat total publicul gorjean.

Revenirea în faţa propriilor suporteri a celor de la Energia Rovinari a fost un succes, noile achiziţii dând satisfacţie publicului prezent în număr foarte mare la sală pentru a-i vedea din nou la lucru pe Trim şi Darbi dar mai ales pe noua achiziţie Căpuşan care a impresionat deja de la primul meci prin prestaţia şi reuşitele sale. Chiar dacă Energia a început cu unele ezitări partida, a reuşit totuşi să îşi adjudece primul sfert cu 16-15, în sfertul doi impunându-se clar şi conducând la pauză cu 35-26. Repriza a doua a fost echilibrată şi ambele echipe şi-au adjudecat câte un sfert dar Energia a avut avantaj general la final, având în Troupe şi Căpuşan cei mai buni marcatori cu 22 şi respectiv 20 de puncte. Trim a reuşit şi el 11 puncte iar Darby doar opt, el fiind binecunoscut  de adversarii la care a evoluat în tur. Chiar dacă nu a fost cel mai important marcator, Darby a avut multe recuperări utile echipei.

Apărarea a fost cheia victoriei

Antrenorul oaspeţilor, Mladen Ostojic, remarca la final întărirea Energiei prin cele trei noi achiziţii care au confirmat deja din prima etapă a returului: „Este primul meci după vacanţă şi după o lună de pauză deci e mai greu.  Energia şi-a adus trei jucători buni care confirmă şi îi felicit pentru victorie. Târgu Jiu are o echipă bună, şi-a dorit victoria mai mult decât noi, au luptat şi au reuşit”.  

Antrenorul gazdelor era fericit pentru victoria obţinută dar a recunoscut că s-a temut la începutul meciului: „După cum s-a văzut am şi scârţâit la început de meci deoarece am avut doar şase zile de antrenament. Dar diferenţa a făcut-o apărarea, Piteştiul este o echipă care înscrie 82 de puncte pe meci dar acum au marcat doar 62”. Apărarea celor de la Energia i-a deranjat foarte mult pe oaspeţi şi i-a obligat la aruncări din poziţii dificile. Evans a catalogat apărarea sa la acest joc ca fiind cea mai bună din acest sezon: „În tur nu am fi reuşit pentru că nu aveam jucători atletici şi destul de rapizi. Acum cu echipa asta avem apărarea pe care mi-am dorit-o. Sper să avem aceeaşi energie şi în meciurile din deplasare, să aducem puncte pentru că avem nevoie de ele”.

Un pas mic către play-off

Theo Evans nu s-a declarat întru-totul mulţumit de jocul echipei sale care ar fi putut închide jocul mai devreme dar a lăsat adversarul să domine: „Dacă eram mai inteligenţi am fi putut câştiga la o diferenţă mai mare. S-au ratat unele aruncări uşoare dar sunt mulţumit totuşi de efortul pe care băieţii l-au depus”. Tehncianul a mai precizat că e conştient că returul nu va fi uşor şi de aceea nu s-a manifestat prea entuziast după această primă victorie. „Pentru a ajunge în play-off trebuie să jucăm foarte bine. S-ar putea să nu ajungem chiar dacă jucăm foarte bine. Este un mic pas pentru noi, dar este unul de care aveam nevoie. Am urcat în clasament dar trebuie să muncim în continuare pentru a atinge obiectivul pe care ni l-am propus.” La reuşita Energiei din această primă etapă şi-a adus contribuţia şi publicul după părerea lui Evans care speră ca pe viitor să fie la fel de activ: „Publicul este minunat în Târgu Jiu, este o mare calitate a noastră, după cum vedeţi vin şi ne încurajează tot timpul, ne ajută şi asta contează foarte mult. Sper să putem umple sala la maxim şi în următoarele meciuri”.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: