Energia a făcut un pas mare spre salvare

Reuşind o victorie destul de importantă pe terenul echipei Poli Timişoara, jucătorii de la Energia Pandurii au făcut un pas important către salvarea de la retrogradare. Handbaliştii lui Vasila Stângă s-au impus cu scorul de 25-17 în faţa uneia dintre echipele aflate tot în subsolul clasamentului. Victoria din meciul cu Poli Timişoara era una necesară nu numai pentru salvarea de la retrogradare dar şi penatru a mai spera şi la îndeplinirea obiectivului din acest sezon în care antrenorul Energiei şi conducerea încă mai cred.

Jocul a început echilibrat, ambele echipe preferând să fie prudente şi să aştepte adversarul. După ce timişorenii au vut un avantaj fragil pe parcursul primei reprize, Energia a preluat conducerea spre finalul primei reprize şi a intrat la pauză cu un avantaj de două puncte, scor 7-9. Practic cele două reprize ale jocului au fost diferite, în prima marcându-se extrem de puţine goluri, doar 16 în toatal, ambele echipe făcând greşeli majore speculate de adversar. După perioada de tatonare în care şi-au studiat adversarii, gorjenii au dominat însă jocul mobilizându-se foarte bine în apărare şi reuşind să se impună clar pe final de joc prin numeroasele reuşite ale lui Apolzan sau Păiuş.

Vasila Stângă a profitat în această perioadă de faptul că Poli Timişoara trece prin momente dificile din punct de vedere financiar speculând în favoarea echipei sale nemulţumirile jucătorilor echipei gazdă. „Ei s-au relaxat pentru că nu mai retrogradează dar nu asta e faţa Politehnicii Timişoara care ne-a bătut în turneul amical de la Cluj. Cred că problemele prin care trece clubul afectează jocul echipei din Timişoara” crede Vasile Stângă care spune că a pregătit foarte bine acest meci pentru a-l câştiga: „Am pregătit meciul foarte bine şi eram hotărâţi toţi să câştigăm. Aşa am început şi meciul. Este adevărat, a fost mai greu în prima repriză. Ne-am tatonat la început, unii pe alţii, dar am reuşit pe ultimele secunde de joc din prima repriză să intrăm la vestiare cu avantaj pe tabelă graţie golului reuşit de Enache.” Avantajul minim de la pauză a fost unul psihologic pentru echipa sa care s-a mobilizat şi a intrat fără presiune în repriza a doua conducând tot timpul pe tabelă cu 3 sau 5 goluri avans. Controlând în permanenţă jocul în cea de-a doua repriză, Energia s-a impus clar detaându-se la opt puncte până la final.  Stângă s-a declarat mulţumit după joc că echipa a arătat o formă fizică mai bună după epidemia de gripă prin care a trecut apreciind că victoria de la Timişoara e mai ales una de moral înaintea confruntărilor dificile din această săptămână cu Steaua şi cu CSM Medgidia.

Remarcaţii au fost  Păiuş, Apolzan şi Kosanovic

Portarul sârb Kosanovic a fost cel care a contribuit în mare măsură la obţinerea victoriei, la fel ca şi cei mai buni marcatori ai meciului, Apolzan şi Păiuş cu câte şapte goluri reuşite. „Kosanovic a apărat nişte mingi foarte bune, în special de pe extremă, exact atunci când a trebuit. Dar, cel mai mult s-au remarcat Păiuş şi cu Apolzan” a fost de părere şi antrenorul Vasile Stângă care l-a lăudat în mod special pe timişoreanul Păiuş care a a avut ambiţia de a demonstra tcelor de la fosta echipă că au renunţat uşor la el: „Păiuş a avut poate, chiar şi o ambiţie personală contra Timişoarei şi a dat 7 goluri. O evoluţie foarte bună a avut-o şi Apolzan, care a marcat tot de şapte ori. Bănel a dat unele goluri imposibile pentru că mingea nici nu ştiu cum a intrat în poartă din acele poziţii! Chiar şi Stojanovic a avut o evoluţie foarte bună pentru că a dat 4 goluri în momente decisive de joc”.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: