Energia a reuşit să rămână neînvinsă în retur

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 84-80

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Tyner (11), Lupusavei (2), Apostol (2), Căpuşan (8), Darby (21), Troupe (22), Stroescu, Barber (2), Trim (16), D. Ilie, Alionescu, Amarghioalei. Antrenori: Theo Evans şi Laurenţiu Răuţ.

CSU Atlassib: Miskovic (17), Smith (13), Johnson (6), Ban (6), Brown (11), Herndon (23), Calotă (4), Haiduc, Dohi. Antrenor: Darnell Clavon.

Gorjenii de la Energia Rovinari n-au avut un meci uşor cu CSU Atlassib Sibiu dar au reuşit să se impună la finalul meciului la patru puncte diferenţă. Meciul a fost tensionat, cu răsturnări de scor spectaculoase dar în final Sibiul se apropiase la două puncte cu cinci secunde până la fluierul final. Mult mai valoroşi în acest retur, după ce au întărit lotul, gorjenii i-au luat prin surprindere pe oaspeţii care se aşteptau să găsească echipa mai modestă din tur. Energia s-a impus cu scorul de 84-80, pe sferturi 30-18, 18-31, 19-15, 17-16.

Cei de la Energia au câştigat meciul în primul sfert pe care l-au dominat categoric, CSU Sibiu revenind în sfertul doi când au învins aproape cu acelaşi scor. Energia a câştigat însă la diferenţe mai mici următoarele două sferturi reuşind să obţină o nouă victorie, cea de-a treia consecutivă. „A fost un meci dificil pentru noi şi mă aşteptam la aşa ceva. Am început foarte bine dar am avut şi momente proaste. E dificil să jucăm constant bine pentru că avem multe meciuri unul după altul şi băieţii sunt puţin obosiţi”, a spus Evans după meci, fericit totuşi că echipa sa a câştigat. Totuşi acesta rămâne realist şi recunoaşte  că nici echipa sa nu este la punct cu pregătirea: „Este o victorie imensă pentru noi această seară în condiţiile în care Piteştiul a pierdut la Craiova şi cred că până la sfârşit vom fi peste ei. Sibiu este o echipă foarte puternică, suntem bucuroşi că am reuşit să-i batem de două ori în acest sezon, dar încă mai avem şi noi multe lucruri de pus la punct. Nu suntem încă coordonaţi în jumătatea adversă de teren, în atac scârţâim, nu suntem puşi la punct cu relaţiile de joc pentru că nu am avut foarte mult timp pentru antrenamente. A fost un meci frustrant pe tot parcursul lui, dar am câştigat datorită efortului depus de jucători şi a faptului că au evoluat cu inima. Am făcut nişte faze foarte bune pe final care ne-au ajutat mult, atât în atac cât şi în apărare”, a precizat Evans la finalul meciului considerând că Energia a avut totuşi noroc că a câştigat.

Clavon: Energia are şanse mari

Antrenorul oaspeţilor de la Sibiu, Darnell Clavon, a recunoscut că va fi greu pentru orice echipă să se mai impună la Târgu Jiu: “E foarte greu să jucăm aici de fiecare dată, se vede că Theo Evans a pregătit foarte bine meciul. Au fost mai agresivi decât noi şi în atac şi în apărare. Vreau să-i felicit pentru baschetul de calitate prestat şi cred că oricărei echipe îi va fi greu să câştige aici la Târgu Jiu. Cred că diferenţa s-a făcut în primul sfert, nu e normal să laşi o echipă să-ţi înscrie 30 de puncte într-un sfert dacă vrei să câştigi meciul. Noi am jucat foarte bine în următoarele trei sferturi dar este dificil să mai revii împotriva unei echipe de un asemenea calibru”. Clavon crede că acum Energia are şanse mai mari de a se califica în play.off: „Cred că Energia are şanse la play-off cu un asemenea antrenor care a organizat foarte bine totul aici, a schimbat jucătorii în pauza de iarnă şi acum e mult mai bine decât a fost în tur.” Energia va juca sâmbătă din nou acasă, cu Gladiator Cluj Napoca, meciul fiind programat de la ora 19.00.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: