Energia are ca obiectiv Cupa României

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari joacă azi în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Echipa din Târgu Jiu primeşte vizita formaţiei Elba Timişoara, partida fiind programată la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, de la ora 18:00. Deşi în campionat nu au reuşit nici o victorie în acest retur, gorjenii speră să treacă cu bine de acest joc din cupă şi să păstreze şansele de a accede în faza următoare a întrecerii. Antrenorul Theo Evans crede chiar că Energia are potenţial pentru a câştiga trofeul şi pentru a-şi reveni din forma mai puţin bună arătată în debutul acestui retur.

Antrenorul Theo Evans a explicat ieri că nu are probleme de lot deşi mai sunt unii jucători loviţi în urma meciului cu Asesoft dar nu atât de grav încât să nu poată juca. Tehnicianul crede că Energia are acum o bună şansă de a cîştiga în faţa celor de la Elba pe care i-a învins de două ori până acum. „A fost foare greu să pierdem în faţa suporterilor noştri cu asemenea diferenţă, în meciul din campionat cu Asesoft, însă acum totul este ok şi acum ne gândim foarte mult la meciul cu Elba Timişoara. Nu ştiu care este diferenţa, în puncte, dintre noi şi Elba, ştim doar că ei sunt, momentan, pe locul doi în divizia A, dar noi i-am bătut de două ori până acum şi în meciul amical dinaintea campionatului şi în tur la o diferenţă destul de mare” a precizat ieri Evans recunoscând că Timişoara are totuşi o echipă bună. Eşecurile din campionat din primele două etape sunt puse de antrenorul Energiei pe seama faptului că lotul s-a mai completat cu doi jucători noi care încă nu s-au adaptat la stilul de joc al echipei sale. Evans e convins că Energia poate învinge Timişoara în jocul de azi şi chiar merge mai departe afirmând că are ca obiectiv şi Cupa României: „Cupa României este un obiectiv pentru noi, vrem să trecem de Timişoara şi să avansăm în runda următoare.” Pentru că îi cunoaşte mai bine, antrenorul va miza pe mai vechii componenţi ai lotului şi nu a face prea multe schimbări în echipă: „Nu este momentul să facem schimbări, să introducem alţi jucători pe teren. Am pierdut două meciuri, cu Braşov şi Asesoft, două echipe bune şi nu trebuie să intrăm în panică.Ştim că Bogdan Popescu şi Jackson au fost puţin ieşiţi din formă dar dacă am apela la schimbări ar însemna că încrederea lor va scădea. Vor primi încredere în continuare şi sper ca ei să-şi revină în jocul cu Timişoara.”

Eşecurile din campionat nu-i dau linişte americanului de pe banca echipei târgujiene nici acum, care se gândeşte că înfrîngere în faţa campioanei Asesoft a fost prea dură: „Nu trebuia să pierdem aşa rău cu Asesoft dar sunt convins că ne vom reveni. Dacă am fi pierdut cu Craiova sau Timişoara la 20 de puncte atunci ar fi trebuit să ne gândim la nişte schimbări care trebuie făcute. Dar am pierdut cu echipe bune.  Acum ne-am pregătit mai bine şi cred că la următoarele meciuri ne vom descurca mai bine.”

Program Cupa României - Turul II - Manşa 1

BC Argeş Piteşti - CS Otopeni - ora 17:00
- locaţie: Sala Sporturilor, Piteşti
- arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Laszlo Bukuresti, Ciprian Câmpeanu

CSU Cuadripol Braşov -  BC Târgovişte - ora 17:00
- locaţie: Sala Sporturilor DP Colibaşi, Braşov
- arbitri: Stelian Bănică, Dorin Fumu, Viorel Constantinescu

Energia Rovinari -  BCM Elba Timişoara - ora 18:30
- locaţie: Sala Sporturilor, Târgu Jiu
- arbitri: Doru Vinaşi, Mircea Şerban, Gabriel Dima

BC Mureş Târgu-Mureş -  CSU Asesoft Ploieşti - ora 18:00
- locaţie: Sala Sporturilor, Târgu-Mureş
- arbitri: Fabiana Martinescu, Ciprian Stoica, Alin Mircea Faur

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: