Energia, eşec lamentabil la Timişoara

Energia Rovinari a ajuns la 3 eşecuri la rând. După ce a pierdut cu granzii Asesoft Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş, trupa lui Nikolic a luat bătaie şi la nou promovata Timba Timişoara. Energia a revenit după un start lamentabil dar a stricat totul pe final.

Timba Timișoara – Energia Rovinari 96-89 (31-21, 23-12, 24-31, 19-25)

Timba: Cormos, Popa, Huckaby (23), Stojakovic (18), Czmor, Andrieș, Pătru, Glyn (9), Mihuți (13), Milovic (11), Kicking Stallion (8), Johnson (5). Antrenor: Bogdan Murărescu.

Energia: Atanackovic (10), Deconescu, Gliga, Darby (22), Roșu (2), Bratoloveanu, Lăpuște (10), Steffel (19), Giles (6), Nikolic (20), Alionescu. Antrenor: SLobodan Nikolic.

Ce eşec ruşinos !

Energia nu-şi revine. Dacă eşecurile cu Asesoft şi Mediaş sunt pe undeva de acceptat, cel de la Timişoara e nejustificabil. Gorjenii jucau cu o echipă nou promovată şi aveau urgentă nevoie de un succes.  De la început însă, oamenii lui Nikolic au uitat parcă să se apere. Adică arma lor principală a cam dispărut. Numai în primul sfert, gorjenii au încasat 31 de puncte, iar scorul la pauză a fost de 54 la 33 în favoarea gazdelor! Energia a revenit însă incredibil şi, spre final, conducea cu 89 la 85. Finalul a fost la fel ca începutul, adică lamentabil. Gorjenii au încasat 11 puncte consecutiv şi au pierdut cu 89 la 96. „Ştiu că e vorba despre un rezultat negativ, poate neaşteptat şi pentru mine. Nici eu nu-mi explic ce s-a întâmplat în primele 20 de minute, Timba a jucat perfect, atât sub panou, unde ştiau că avem un singur pivot, cât mai ales din afară, acolo de unde au marcat de la 3 puncte aproape din toate poziţiile. După pauză însă, noi am avut o perioadă foarte bună în joc, în care am recuperat treptat diferenţa de pe tabelă, până am ajuns să conducem cu 4 puncte. Acesta cred că a fost momentul psihologic al meciului” a spus Nikolic la final.

Nikolic dă vina pe arbitraj

Nikolic a găsit şi principalii vinovaţi pentru acest nou eşec, arbitri. „În loc să ne detaşăm în învingători când mai era de jucat doar un minut şi ceva, arbitrul Istvan şi-a intrat în rol, văzând numai infracţiuni de joc la echipa noastră, cum a fost şi acel fault inexistent la Stefan Nikolic. Vă spun sincer, din acel moment am pierdut doar din cauza arbitrajului! Bine, am pierdut şi pe mâna noastră. Darby, deşi a marcat 22 de puncte, nu a fost în cea mai bună zi, iar Lăpuşte a avut serioase probleme sub panou. Şi dacă nu ai bancă, mai ai şi accidentaţi, e greu să joci doar cu un singur pivot...”, a concluzionat sârbul.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: