Energia, în faţa primei confruntări dificile

Energia Pandurii joacă azi în devans meciul cu UCM Reşiţa din etapa a XV-a a campionatului Ligii Naţionale. Partida face parte din seria de jocuri foarte dificile din acest retur, ocupanta locului doi în acest moment în clasament fiind una dintre formaţiile cu pretenţii la câştigarea titlului. Chiar dacă vin cu un moral bun după jocul câştigat în prima etapă în deplasare, elevii lui Vasile Stângă sunt conştienţi că nu le va fi uşor în faţa valoroasei echipe a lui Aihan Omer. Tehnicianul nu exclude posibilitatea ca echipa sa să se impună în această seară mizând pe mobilizarea bună a echipei sale la jocurile de pe teren propriu.

Meciurile cu UCM Reşiţa sunt totdeauna atractive, echipa antrenorului naţionalei României fiind una care practică un joc spectaculos dar care nu este invincibilă. Handbaliştii de la Energia ştiu că îi aşteaptă un joc dintre cele mai dificile pentru că Reşiţa este o echipă cu mulţi jucători de valoare, acolo strângându-se în ultimi ani cei mai buni jucători din campionat. „Reşiţa este o echipă cu foarte mulţi jucători de mare valoare, este o echipă aflată în lupta pentru titlu şi de aceea nu va fi un meci uşor” avertiza ieri tehnicianul Energiei. Stângă e convins că acea echipă care se va concentra cel mai bine şi va greşi mai puţin va reuşi să se impună, considerând că jocul este unul de uzură în care se va juca la rezultat. Pentru ambele formaţii este important rezultatul de azi, Energia încercând să rămână în obiectivul de clasare pe locurile 1-8 iar Reşiţa în lupta pentru câştigarea campionatului.

Optimismul lui Vasile Stângă este în creştere şi este generat de ambiţia pe care a văzut-o la jucătorii săi, mobilizarea de la meciurile cu echipe puternice fiind principalul său atuu: „Energia poate să învingă, băieţii sunt mobilizaţi, puşi pe fapte mari. Şi-au dat seama că pot să facă lucruri bune dacă sunt concentraţi şi uniţi. Totul va depinde cum ne mobilizăm în apărare, fel cum ne repliem pentru că atuul numărul 1 al Reşiţei este faza a doua şi contraatacul. Atuurile noastre sunt determinarea băieţilor şi faptul că jucăm acasă.” Stângă îi cunoaşte foarte bine şi pe jucătorii de la Reşiţa, unii fiindu-i chiar elevi şi le ştie atât calităţile cât şi defectele pe care va încerca să le speculeze. Cel mai mult se teme însă de cei doi pivoţi, Irimescu şi Pârâianu, care sunt printre cei mai buni din ţară dar speră ca şi jucătorii săi să înscrie mai mult în acest meci pentru că interii sunt acum în formă. În ceea ce priveşte echipa sa, antrenorul a precizat ieri că jucătorii săi vor avea mult de muncit în apărare pentru că altfel nu vor avea şanse să le facă faţă reşiţenilor.

UCM Reşiţa vine mobilizată să învingă la Târgu Jiu, meciul cu Energia putând fi unul în care se poate pierde titlul. „Dacă suntem superhotărâţi nu avem cum să pierdem. Eu le cer jucătorilor doar să nu uite că jucăm acasă şi să se vadă pe teren că dau totul pentru victorie. Chiar şi dacă pierdem meciul eu îi felicit, dar să văd că au făcut tot ce este posibil să câştigăm” le spune Stângă elevilor săi care nu vor beneficia de prime în caz de victorie ci doar de o bere din partea antrenorului: „Nu-mi place să vorbesc de bani. Cu criza asta economică nu mai deschidem subiectul primelor. Dacă cei din conducere vor să dea o primă la jucători nu avem nimic împotrivă. Eu oricum o să le dau o bere după meci din banii mei.”

Înaintea acestui joc important Energia Pandurii nu se confruntă cu alte probleme de lot, Stângă fiind acum resemnat cu subţirimea lotului său şi concluzionând că „suntem 14 mari şi laţi, alte probleme nu avem!”

Confruntare Stângă – Omer

Chiar dacă s-a mai atacat cu antrenorul reşiţenilor, Aihan Omer, prin presă pentru prestaţia naţionalei, Stângă spune că jocul de azi nu nu e unul al său cu Omer. „Eu l-am cam bătut pe Omer în meciurile directe. L-am bătut şi acasă la Constanţa cu Steaua. Acum sunt alte echipe însă în joc” recunoaşte Vasile Stângă, conştient că Energia nu se compară cu Steaua şi că diferenţa dintre Energia şi Reşiţa e foarte mare, plecând de la buget şi continuând cu lotul: „Cred că Reşiţa are bugetul triplu faţă de noi şi lotul mult mai bun. Nu ştiu ce face Omer cu atâţia jucători, au trei pe post de aceeaşi valoare iar unii dintre ei nu joacă deloc. Şi asta e o tactică probabil, să dezmembrezi celallte echipe.” Totuşi confruntarea se anunţă a fi una a tehnicienilor, cotaţi a fi doi dintre cei mai buni din Liga Naţională, diferenţa urmând a fi făcută însă de echipele pe care le pregătesc.

Stângă se teme de infuenţele din arbitraj

Antrenorul Energiei se teme de influenţa unor oameni din jurul formaţiei reşiţene asupra arbitrajului: „Nu ştiu dacă domnul Omer are influenţă asupra arbitrilor, dar tot ce este în jurul lui are influenţă. Domnul Paleu este un suporter foarte înfocat al Reşiţei. Însă Omer, pe unde a fost, a cerut ca arbitrii să fie corecţi sau să arbitreze corect. Arbitrii trebuie să-şi facă datoria în teren, să arbitreze foarte corect iar noi antrenorii nu trebuie să ne mai gândim, cum o face Omer de exemplu, în primul rând la arbitrii. Eu mă gândesc la echipă, nu la arbitrii.” Stângă spune că nu se gândeşte că arbitri vin să-l fure considerând cuplul care va conduce jocul de azi ca fiind unul corect: „Dacă aceşti doi arbitrii, Dobre şi Călina,  vor arbitra cum au făcut-o la derbiul feminin dintre Rulmentul Braşov şi Vâlcea jos pălăria, au arbitrat la un nivel internaţional. Deci se poate. Să nu se lase influenţati din exterior.”

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: