Energia încheie sâmbătă returul acasă

Energia Rovinari joacă sâmbătă cu BC Târgovişte de la ora 18:30 în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Acesta este ultimul joc din cadrul sezonului regulat al campionatului naţional de baschet masculin dar pentru gorjeni nu se încheie meciurile oficiale pentru că vor juca şi la play-off şi la Final Four. Totuşi baschetbaliştii nu mai au emoţii la acest ultim meci în ceea ce priveşte participarea la faza finală a competiţiei deoarece sunt deja calificaţi la paly-off. Va fi aşadar un meci de vacanţă în care există totuşi ambiţii pentru că Theo Evans nu doreşte să dezamăgească publicul de la Târgu Jiu. 
Aflat înaintea ultimului joc din sezonul regulat, antrenorul Energiei este de părere că orice joc trebuie câştigat şi chiar dacă e un meci fără miză vrea să încheie totuşi sezonul cu un succes. „Mai avem un meci pe care trebuie să-l câştigăm, de aceea vom juca doar la victorie cu Târgovişte. Avem nevoie de un succes pentru a fi sigur că prindem locul 7 şi astfel, să jucăm cu Timişoara în play-off. Suntem deja calificaţi în faza finală dar nu ar fi bine să nu ne împiedicăm tocmai acum şi să ne păstrăm planurile” spune Theo Evans care consideră că sezonul nu s-a încheiat încă pentru că trebuie jucat şi ultimul meci oficial din această primă parte a campionatului. În campionatul naţional de baschet după sezonul regulat se mai joacă o serie de meciuri în play-off însă acolo ajung doar primele opt clasate, Energia fiind deja calificată în primele opt echipe dar dorind să evite locul opt pentru anu juca cu campioana. 
Evans recunoaşte că înaintea ultimului meci sezon s-a încheiat pentru o parte din echipe, cele care nu mai au nici o şansă la play-off: „Cert este că pentru unii sezonul s-a terminat, dar din fericire, pentru noi, nu. Dar, ca să mă refer la tot ce s-a întâmplat până acum, pot să zic că acest sezon a fost unul bun pentru noi, poate se putea mai mult, pentru că nu am învins în toate partidele pe care puteam să le câştigăm. Sunt puţin dezamăgit de câteva deplasări, unde am pierdut la scoruri foarte strânse. Per ansamblu însă, nu pot decât să mă declar mulţumit după ce am reuşit să ajungem în Play- Off şi în Final Four. Dacă vom putea mai mult decât atât, vom vedea. Important e că am ajuns aici şi că avem şansă să merge mai departe. Eu unul şi băieţii la fel, vom încerca să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a ajunge cât mai departe. Avem o şansă în plus în Cupă, dar asta numai dacă vom trece de Asesoft.” Înaintea ultimei confruntări moralul echipei este unul bun chiar dacă Energia a pierdut ultimele două întâlniri oficiale. Evans spune că baschetbaliştii şi-au revenit, în special după jocul de la Cluj, acolo unde trebuia să câştige dar au pierdut în prelungiri. Marele absent al finalului de sezon este Darby care se pare că va lipsi până la vară din cauza fracturii de la mână. Deşi se aşteptau să se bazeze pe el măcar la finala de la play-off sau Final Four, veştile sunt proaste şi acesta nu va reveni pentru că a pierdut mult din pregătire şi chiar dacă se va reface nu va putea juca din cauza crizei de formă.  


Evans îi antrenează pe Popescu şi Trim în echipa Sudului

Doi dintre jucătorii Energiei, Bogdan Popescu şi Kibwe Trim vor face show în meciul meciurilor la Braşov în All Star Game 2009. Primul dintre cei doi, Bogdan Popescu a fost ajutat în clasamentul final de voturile presei şi specialiştilor federaţiei acumulând nouă puncte care l-au ajutat să intre în selecţionata Sudului deşi publicul nu-l clasase între primii cinci pe postul său. Cel de-al doilea jucător de la Energia, Kibwe Trim, aflat în cea echipa Suduli a fost şi el ajutat de specialişti şi mass-media. Deşi avea doar două puncte în clasamentul publicului, Trim a mai primit opt, câte patru de la specialişti şi presă, acumulând 10 puncte şi clasându-se pe locul doi la pivoţi. Cel care îi va antrena pe cei doi jucători ei echipei gorjene este chiar antrenorul de la club, Theo Evans, care se va afla pe banca tehnică a echipei Sudului împreună cu Vladimir Arnautovic de la Asesoft Ploieşti. 



Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: