Energia joacă azi cu Gladiator Cluj Napoca

Cele două victorii consecutive ale baschetbaliştilor de la Energia Rovinari ar putea fi urmate de încă una la meciul de azi cu Gladiator Cluj Napoca. Jocul se anunţă mai puţin dificil pentru echipa antrenată de Theo Evans, gazdele din Cluj fiind pe penultimul loc din clasamentul diviziei A. Gorjenii au plecat ieri după antrenamentul de dimineaţă spre Cluj unde vor juca în această seară, de la ora 18:00 cu formaţia locală.

După cea de-a doua victorie consecutivă a celor de la Energia Rovinari, obţinută în deplasare, la Sibiu, antrenorul Theo Evans le-a cerut elevilor săi concentare maximă şi multă atenţie pentru a continua seria de rezultate bune. „Trebuie să fim concentraţi, să nu mai avem căderi în timpul partidei şi totul va fi în regulă. Nu e un meci uşor, trebuie să fim atenţi şi să jucăm un baschet de calitate. Acum toată lumea este cu ochii pe noi. După victoria de la Sibiu avem datoria de a demonstra că nu a fost o întâmplare. Trebuie să fim concentraţi la Cluj, să facem cât mai puţine erori şi să fim atenţi sub panou pentru a profita cât mai mult de greşelile pe care ei le vor face”, a spus Evans.

Referitor la meciul cu Gladiator,  Evans spune că în mod normal nu ar trebui sa fie un meci foarte greu pentru echipa sa. „Adevărul e că cei de la Cluj pot fi nişte adversari periculoşi. Au patru  jucători americani, dintre care pe doi îi cunosc din sezonul trecut. Şi ştiu că se mişcă destul de bine. Nu ştiu dacă pornim ca favoriţi, chiar dacă este vorba despre o echipă proaspăt promovată pentru că jucăm totuşi în deplasare. Ca valoare ar trebui să fim peste ei, să sperăm că ne vom impune la final”, a precizat antrenorul Energiei care crede că beneficiind de o apărare foarte exactă şi cu jocul din ce în ce mai bun pe care l-a dovedit echipa în ultimele două partide, Energia se va putea impune.

Clasaţi pe locul 5

O nouă victorie ar însemna mult pentru gorjeni care sunt deja pe locul cinci şi ar putea urca chiar pe podium.

Evans nu crede că jocul de la Cluj este mai dificil decât cel pe care echipa  l-a disputat la Sibiu, Atlassib fiind o echipă ceva mai valoaroasă decât Gradiator Cluj-Napoca. Jucătorii gorjeni sunt convinşi şi ei că se pot impune, pentru acest meci Theo Evans neavând probleme de lot: „Am vorbit cu băieţii şi ei cred în victorie. Dacă vom face un joc cel puţin la fel de bun ca la Sibiu, ne vom impune lejer. Important este să ne facem noi jocul de la început. Nu avem nici o problemă de lot, toată lumea este OK. Singurul lucru de care mi-e frică este să nu fim puţin obosiţi.” Enegria a dovedit deja că poate face meciuri bune şi în deplasare, chiar şi împotriva unor echipe mai puternice.

 Dacă ar obţine o victorie la Cluj, Energia ar putea face mai multe victorii consecutive având un program care o avantajază în continuare. După meciul de la Cluj, la Târgu Jiu va veni Elaba Timişoara după care Energia a juca în deplasare la Craiova urmând ca apoi să joace acasă cu Dinamo, toate cele trei meciuri fiind accesibile echipei gorjene.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: